Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине организује у понедељак,  16. јануара, у 10:30 часова, у малом парку код Геронтолошког центра акцију сађења новогодишњих јелки. Прву јелку ће у име Градске општине Обреновац посадити председник општине Жељко Јоветић.

ЈП за заштиту и унапређење животне средине организује ову акцију у циљу промоције заштите животне средине и бриге о шумама међу децом и младима. Ово предузеће је свим јавним установама у Обреновцу (Дом здравља, Геронтолошки центар, Ватрогасна станица, Библиотека “Влада Аксентијевић”, Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју) пред нову годину поклонило јелке са бусеном, које ће у понедељак бити засађене у малом парку. Јелке су на поклон добиле и све обреновачке школе и предшколска установа “Перка Вићентијевић”, а биће посађене и јелке са манифестације “Обреновац – град отвореног срца”. 

Природна јелка током периода раста, који траје око пет до шест година, апсорбује 47 грама угљен-диоксида из атмосфере. При том, хектар ове зимзелене биљке произведе количину кисеоника за 45 људи. 

Акцију ће подржати Јавно комунално предузеће Обреновац.