У току је јесења садња садница у оквиру пројекта ”Зелени Обреновац” и редовних активности Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине. У овом пројекту су учествовали и извиђачи из Обреновца.

– У току је први део акције садње у насељу Дудови, настављамо ка згради Спортско културног центра и ка Белом Пољу. Подржавајући пројекат ”Зелени Обреновац”, желимо да спречимо ефекте загађења – рекао је Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине и додао да је пројекат подржан од стране Министарства за заштиту животне средине.

Он је најавио да су овамо активности Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине на почетку и да је за крај текућег месеца у плану наставак акције пошумљавања на осталим локацијама.

Андрић је навео, да је на основу предлога грађана донета одлука да се посади још 450 садница на локацијама широм општине Обреновац и најавио почетак садње у Улици Вука Караџића.

– Фондација за младе Обреновац и Центар за грађанско деловање почетком ове године започели су пројекат ”Зелени Обреновац” са циљем подизања свести код становништва о важности заштите и унапређења животне средине – изјавила је Јелена Ивковић из Фондације за младе Обреновац.