Сезона у објектима Центра дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда почиње рекреативним боравком деце из предшколских установа, а и ове године је у складу са очекиваном посетом. До краја јануара у одмаралиштима на Тари, Руднику, Букуљи и на Гочу боравиће малишани са Чукарице, Раковице, Звездаре, Палилуле, Вождовца, као и деца из Сурчина, Земуна, Обреновца и Лазаревца.


– Током децембра у нашим објектима боравили су предшколци са Чукарице, Вождовца, Врачара и из Земуна, као и деца из основних школа “Владимир Роловић” и “Мића Стојковић” из Београда. Традиционално, општина Обреновац је и ове године  обезбедила средства за више од 100 малишана, који су дочекали Нову годину у објекту на Руднику. Такође, ова општина у сарадњи са ЈП за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Обреновац у току године обезбеђује средства за децу из обреновачких основних школа за боравак у нашим објектима, а у циљу учења екологије и еколошких радионица – рекла је Неда Новаковић, директорка Центра дечјих летовалишта Београда. 

Стотридесет деце из свих обреновачких основних школа, укључујући и школу за децу са сметњама у развоју “Љубомир Аћимовић”, боравило је од 28. децембра до 04. јануара на Руднику. Деца су изабрана на основу предлога наставничких већа школа које похађају, а на основу значајних резултата у настави или учешћа у еколошким секцијама. Ученике су 02. јануара посетили председник општине Обреновац Жељко Јоветић и директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине Слободан Молеровић. Током боравка на Руднику за ученике су организоване еколошке радионице, а у слободно време су имали активности у природи. Средства за реализацију овог еко кампа обезбеђена су из буџета ГО Обреновац. 

ЈП за за заштиту и унапређење животне средине планира да крајем марта и почетком априла ове године органзује еко камп за све предшколце из Обреновца који похађају припремни разред. Планирано је да кроз овај програм прође око 750 деце.