Данас је отворен први ”Омладински бизнис инкубатор” у општини Обреновац, у простору некадашњег биоскопа ”Палеж”. Пројекат је реализовала Градска општина Обреновац у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Канцеларијом за младе.  У новом простору, младима је на располагању нова модерна рачунарска опрема и добра интернет конекција. Нови ”YouthHub” окупљаће младе креативне људе, студенте, ђаке и све оне који су заинтересовани да стичу нова знања и вештине. Отварању ”Омладинског бизнис инкубатора” присуствовали су заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић и директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац  навео је да је нови ”Омладински бизнис инкубатор” намењен свим младим људима, међутим како каже, у наредном периоду интензивно ће се радити на успостављању неопходних услова како би млади у Обреновцу добили још нових простора и могућности за додатна професионална и лична усавршавања.

– Настојаћемо да у будућем периоду младима обезбедимо додатне просторе, пре свега овамо мислим на простор у згради Старе општине, али и у некадашњој згради Дома војске – нагласио је Мирићић.

Он је овом приликом најавио програме који ће се у наредном периоду реализовати у просотру ”Омладиснког бизнис инкубатора”.

– Од понедељка, 16. новембра одржаће се прва радионица у новом ”Омладинском бизнис инкубатору”. Млади ће имати прилику да науче нешто ново, обогате своје професионало знање и на тај начин постану конкурентнији на тржишту рада – навео је Мирићић.

Он је истакао да је првобитна замисао, када је у питању коришћење новог простора, пре свега да се простор на коришћење понуди младим људима који имају неку своју бизнис идеју и који би у овом случају бесплатно користили нову рачунарску опрему и интернет конекцију.

-На њима је да буду креативни, да сањају велико, а на нама је да им обезбедимо идеалне услове за рад и да сви заједно верујемо да ћемо имати неку велику светску компанију која је прве кораке направила управо овде – додао је Мирићић.

Према речима директора Канцеларије за младе, у току су припреме Правилника којим ће се тачно дефинисати услови коришћења простора.

Приликом обиласка новог простора намењеног популацији младих из Обреновца, Станојевић се захвалио Министарству омладине и спорта, који су подржали реализацију пројекта. Он је подсетио да је овај простор у прошлости био запуштен а да је данас ово једна функционална канцеларија, која им пружа услове да испуне све своје идеје.