Данас је положен камен темељац за изградњу новог тржног центра у Улици Краља Александра првог, преко пута спа центра. Очекује се да ће нови тржни центар почети са радом до пролећа наредне године. Тржни центар површне 8.500 метара квадратних имаће 20 локала и расположивих 200 паркинг места, а укупна вредност инвестиције је око 7,7 милиона евра. Камен темељац поставили су представници Градске општине Обреновац и заменик градоначелника Београда Горан Весић. Догађају је присуствовао и директор RC Europe у Србији Michael Augustyn.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић искористио је прилику и захвалио се свима који су инвестирали у развој општине Обреновац.

– Приликом отварања малог аква парк обећали смо да ће за наше суграђане бити уређен простор Цевке са новим базенима, а када смо отварали  тај комплекс, дали смо обећање да ћемо започети изградњу тржног центра, управо преко пута новоизграђеног бањског комплекса, а надам се да ће низ нових објеката завршити са инвестицијама којима ће бити опорављен хотел у Обреновцу –  навео је Чучковић.

Он је подсетио да се на простору на коме ће се налазити нови тржни центар, ради и План детаљне регулације и нова траса линије БГ воза, са почетном станицом која ће бити позиционирана управо на простору између тржног центра и Цевке.

Весић је овом приликом посебно истакао, да је улагање у изградњу тржног центра на простору општине Обреновац још један показатељ да је Србија повољно место за стране инвестиције.

– Закључно са 31. октобром ове године на територији Београда, независно од других општина и Републике,  издали смо дозволе за 883.500 квадратних метара површине, што је укупно 164 грађевинске дозволе и то је показатељ да се земља развија – рекао је Весић и додао да је главни индикатор развоја, број кранова на активним градилиштима.

Он је навео да је у Београду од 2012. године до данас отворено нових 191.000 радних места, што је један од кључних услова за развој града и државе.

Весић  итиче да је важан равномеран развој Београда, односно колико је битно инвестирати у централне делове града, толико је неопходно инвестицијама развијати периферију и на тај начин доприносити успостављању једнаких услова свакодневног живота грађана како периферних, тако и централних делова града.

Он  је овом приликом подсетио да на територији општине Овбреновац све школе имају фискултурне сале, што ову општину одваја од неких београдских општина, такође он је нагласио да ће до краја наредне године, свака кућа у Обреновцу добити могућност прикључка на градску водоводну мрежу.

Michael Augustyn навео је, да је положен камен темељац за четврти по реду објекат на простору Републике Србије.

– Задовољњни смо, што реализујемо пројекат у координацији са општином Обреновац, а ово место ће бити место добре куповине за грађане Обреновца и околине – рекао је Michael и додао да ће ова инвестиција отворити нових 250 радних места.

Члан Већа општине Обреновац Милорад Бођан је истакао, да је за грађане Обреновца важно то што ће на простору на коме се гради нови тржни центар, до маја наредне календарске године бити изграђена нова саобраћајница.