Представници Градске општине Обреновац данас су у Белом Пољу посетили најмлађе риболовце. Овом приликом Урошу Новаковићу, младом риболовцу, уручен је поклон професионална столица за спортски риболов. Урош, риболовац из Обреновца прошлогодишњи је шампион Београда, а до сада иза себе има велики број освојених пехара и медаља.

– Обећали смо да неће проћи ни једна недеља, а да се на овај начин не посветимо оним потребама које Обреновчани имају. Развој инфраструтуре и велика градилишта су један ниво нашег рада, али оно што је важно је да учинимо да један тмуран дан за малог Уроша буде велика радост – казао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

Чучковић је додао да ће овакав вид улагања у децу, младе и старе бити настављен.

– Брига о људима биће стуб ове управе. Ми од Обреновца можемо направити најлепше место за живот само уколико будемо солидарни. Захваљујем се људима који су нам предочила, шта Урош и његови другови раде и на који начин можемо да помогнемо. Позивам и остале да се на овај начин укључе у ову акцију како бисмо показали да је општина мајка свима – закључио је Чучковић.

Милош Станковић, члан већа Градске општине Обреновац рекао је да у Обреновцу дуги низ година постоје озбиљни спортски риболовци као и млади који следе тај пример.

– Урош и Катарина су неко ко предводи младе нараштаје када је у питању спортски риболов. Поносни смо на то што град са две озбиљне реке има тако врхунске такмичаре. На нама је да им обезбедимо оно што им је неопходно за процес такмичења, а то су простори за тренирање. Иза нас је ”Потковица”, ми се надамо да ћемо у будућности успети овај унутрашњи прстен да преуредимо и обезбедимо једно озбиљно порибљавање, како би свим заљубљеницима у риболов омогућили да уживају у овом прелепом амбијенту- изјавио је Станковић.

Ђорђе Крсмановић из Асоцијација спортских риболоваца изјавио је да постоји много младих риболоваца, и изразио наду да ће се у будућности урадити прилаз обали и риболовачким местима како би овај спорт привукао још већи број деце.