Новоформирани Савет за комунални ред спроводи различите ативности са циљем да се успоставе услови за одржавање комуналног реда на простору општине Обреновац. Чланови Савета, представници свих релевантних институција,  имеђу осталог, делују и на основу пријава грађана. Уколико, грађани примете неке недостатке на раличитим локацијама широм општине Обреновац, своје пријаве могу послати путем вибер апликације на контакт број 062/302-518 или на mail адресу komunalni.red@obrenovac.org.rs 

На основу сугестија грађана и приоритета које су поставили чланови Савета за комунални ред, донета је одлука да се реконструише пешачка зона око канала Купинац.

– На овој локацији одрадићемо комплетну реконструкцију пешачке стазе, степеништа и постојећег мостића, који годинама уназад није обнављан –  рекао је Иван Стојић, члан Већа општине Обреновац и овом приликом позвао грађане да наставе да пријављују евентуалне проблеме, да дају одређене сугестије, када је реч о комуналном уређењу, како би Савет за комунални ред ефикасније пословао.

Он је навео да је у протеклом периоду доспео велики број пријава грађана, од којих се највећи број односи на непрописна паркирања, непроходност пешачких стаза и тротоара.