У току су радови на реконструкцији пута Сурчин-Обреновац, укупне дужине више од седам километара, вредност саме ивестиције је 151 милион динара, а радове изводи  Јавно предузеће ”Путеви Србије”. Радове на реконструкцији ове саобраћајнице, данас су обишли представници Градске општине Обреновац, Градске општине Сурчин као и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић.

– Без обзира што се раде обилазнице око Београда и аутопутеви ми не заборављамо путеве на изглед мањег знчаја, али људима који живе овде живот значе. Овај пут је веома важан за становнике овог дела Сурчина и Обреновца. Град Београд је преко Јавног предузећа ”Путеви Србије” издвојио средства за реализацију овог пројекта. Завршетком овог пута омогућиће се бржа и сигурнија конекција између Обреновца и Сурчина, олакшаће се свим пољопривредницима прелазак преко моста на Сави, као и ђацима који користе овај путни првац да дођу до својих школа – рекао је Весић.

Он је подседио да је ово још једна веза којом повезујемо наше приградске општине и додао да ће се  наставити са радом, без обзира на све потешкоће изазване пандемијом вируса корона.

-Ови пројекти пре свега запошљавају раднике, који подижу домаћу индустрију. Суштина наше борбе против корона вируса је да се одржи економска стабилност. Зато се трудимо да свака мера коју доносимо, а која има везе са здрављем буде повезана са економијом, јер ако економија стане онда нема новца за лечење – наставио је Весић и закључио да се завршетак радова предвиђа за три месеца, ако зимски услови буду дозволили неометан рад.

– Скупштина Града Београда и овим пројектом поазује колико је важан развој приградских општина у Београду. Господин Весић који суштински зна све наше проблеме и који је стално на терену препознао је повезивање општина Сурчин и Обреновац, као основну локомотиву индустријског развоја овог дела Београда – изјавио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Он је даље додао да ће овај пут, брза собраћајница преко Дубоког, БГ воз, нова линија која ће спојити Сурчин и Обреновац даље према Београду, пружити прилику да се и Сурчинци и Обреновчани осете као грађани Београда.

– Улепшавање центра града, услуге, изградња Београда на води где ради доста људи из Обреновца ствар је која нашу престоницу чини најдинамичнијом у овом делу Европе и ми смо сви поносни, као мали шрафови у том целом систему. Пружићемо подршку рукововодству града Београда на челу са Гораном Весићем, да се тај темпо одржи и да наша престоница буде оно што је жеља свих нас а то је место где може лепо и пристојно да се живи – казао је Чучковић.

Чучковић је обавестио да је данас расписан тендер за пројекат брзе саобраћајнице Обреновац-Барич-Дубоко-Умка-Остружница.

– То је деоница од 14 километара која ће пружити могућност да се заустави највеће клизиште у Европи које се налази на току реке Саве, у месту Дубоко и да се пружи могућност да људи из овог дела Београда који гравитира ка Чукарици, долазе на аутопут Милош Велики једним новим путем. Паралелно са тим имаћемо и Сурчинску петљу која везује улице Војвођанску и Јурија Гагарина, тако да тај спољашњи прстен око Београда добија један нови ток. Пре свега безбедност свих учесника у саобраћају, али и брзина доласка свих Обреновчана ка центру Београда где су факултети, здравствени центри и културне институције биће организовани на један квалитетнији начин- закључио је Чучковић.

– Значај овог пута је велики, он  је до отварања аутопута Милош Велики био једина веза између Сурчина и Обреновца. Ове године на овом делу пута имали смо доста ударних рупа и био је један од најлошијих на територији Градске општине Сурчин – рекао је председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша.

Овом приликом Шуша је најавио још бољу повезаност између Сурчина и Обреновца, изградњом Сремске Газеле један.