У току је наставак акције уклањања дивљих депонија на територији општине Обреновац, коју спроводи Савет за комунални ред. Данас су уклањању дивље депоније на простору вртића у месној заједници Барич, присуствовали и представници Савета за комунални ред.

– Разлог зашто се грађани стално обраћају руководству општине је проблем дивље депоније, која се налази поред вртића. И сами радници вртића често скрећу пажњу на овај проблем где бораве деца. Неодговорни грађани праве депонију, они на непрописан начин одлажу отпад и тај проблем постоји дуже време. Ми смо одлучили да се са тим проблемом изборимо, те ће свако ко буде бацао смеће ван контејнера бити санкционисан – рекао је заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је додао и да ће у будуће овај простор бити опремљен видео надзором, како би у будућности сви неодговорни грађани били прописно кажњавани.

Светлана Перишић, начелник одељења за комунални ред подсетила је, да су казне за сва физичка лица која на непрописан начин одлажу отпад, 10.000 динара и 50.000 динара за правна лица.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац истако је сарадњу свих служби са Саветом за комунални ред и још једном позвао све грђане да своје притужбе шаљу на број 062/302-518, како би олакшали посао надлежнима.

Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич изјавио је да су поред мештана ове месне заједнице, за стварање дивњих депонија одговорни и несавесни возачи који користе путни правац ка Београду.