Изложба гмизаваца и водоземаца у Природњачком дому у Арборетуму биће отворена до 7. новембра. Поред заинтересованих грађана Обреновца ову изложбу могу погледати и ученици основних и средњих школа. Предавање о гмизавцима и водоземцима, ученицима Обреновачке гимназије одржала је Зорана Јовановић из Јавног предузећа за заштиту животне средине.

– Данашње предавање односи се на свет гмизаваца и водоземаца на територији Републике Србије. Ученици уживо могу да виде врсте гуштера, змија, корњача и осталих водоземаца које нису у прилици да виде у природи или на редовној настави – изјавила је Јовановић.

Она је овом приликом истакла, да ђаке у највећој месри занима распрострањеност змија на територији општине Обреновац.

-Када је почела изградња овог велелепног објекта идеја је била да ово буде место где ћемо приближити природу младим људима. Радује нас чињеница да млади посећују Арборетум и да се стално организују изложбе и презентације- рекао је Урош Мирићић, директор Канцеларије за младе.

Мирићић је позвао све младе да посете Арборетум и уз то додао да овај простор могу користити млади научници и љубитељи природе.