Градска општина Обреновац у протеклом периоду у сарадњи са Јавним предузећем за унапређење и заштиту животне средине урадила је више од 30 нових игралишта широм општине Обреновац. План за наредну годину представљен је данас у вртићу ,,Невена“ и предвиђа изградњу нових игралишта у  свим Обреновачким вртићима.

-Октобар и новембар су месеци када се спрема буџет за наредну годину. Ово је својеврсна јавна раправа како новац свих нас најквалитетније уложити. Огромна средства су опредељена за изградњу нових објеката, прва и друга фаза везаних за изградњу вртића у Баричу и Белом Пољу је дефинисана. Ми смо у протеклом периоду изградили 30 нових игралишта широм општине. Огромне су иницијативе родитеља малишана који иду у  вртић „Зека“, ,,Невена“ и вртић „Весељко“ да се изврши обнова њихових дворишта – нагласио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Он је најавио да ће у наредних 15 дана Јавно предузеће за заштиту и унпређење животне средине сагледати све околности и заједно са стручним службама спреми адекватну документацију и кренути  са изградњом нових игралишта током 2021 године.

-Епидемија корона вируса нам је показала да је боравак на отвореном простору пожељан за малишане било да су у питању школе или вртићи. Додатни подстрек нам пружа чињеница да досада нисмо имали заражене деце у вртићима. Наравно то је велика заслуга одговорног понашања малишана и родитеља, као и васпитача који раде у овим објектима- додао је Чучковић и истакао да ће у наредном периоду један од приоритета бити набавка нове подлоге и играчака за малишане, како би њихова игралишта била обогаћена.

-Јавно предузеће за заштиту животне средине испунило је свој задатак, и у сваком насељу у Обреновцу је направљено ново игралиште. У следећој години је у плану да све постојеће мобилијаре у обдаништима реконструишемо. Стручне службе Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине доћиће на локације које одредимо између осталог и на игралиште у насељу Ројковац – рекао је Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине и додао да ће сви будући пројекти бити усаглашени са новим законом по којем овакви објекти морају бити сертификовани.

Јелена Рашковић Милошевић, руководилац вртића „Невена“ са задовољством је прихватила најаву о замени старих и постављању нових мобилијара у дворишту вртића, како би безбедност малишана била на знатно већем  нивоу и како би садржај за малишане у будућности био обогаћен.