Око две хиљаде Обреновчана посетило је данас манифестацију “Обреновац – град отвореног срца” коју је општина Обреновац по други пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”.  “Обреновац – град отвореног срца” одржан је на градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника.

 
У првом делу програма посетиоци су могли да уживају  у наступу дечијег градског хора “Круна од нота”, плесне групе “Идеа”, дечијег ансамбла КУД-а “ТЕНТ”, културно – уметничког друштва “Драган Марковић”,  певачке групе “Студио Дуња”, драмских група “ПАСКО” и “Ћоше”. Сва деца учесници су на поклон добили шалове са извезеним знаком манифестације.
 
Малишани су у другом делу програма учествовали у Дечијој олимпијади “Зимске играрије”, такмичећи се у играма као што су “зец и лисица”, “надвлачење конопца”, “одбојка са огромним лоптама” и друге. 
 
 
 
Трећи део програма “Обреновац – град отвореног срца” био је резервисан за поделу награда најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса на тему “Обреновац – град отвореног срца”. На градском тргу су биле организоване и радионице за децу, као што су прављење оригами фигура, израда накита, ликовна, шаховска радионица и face painting. 
 
 
 
На витражима у парку биле су постављене фотографије са прошлогодишње манифестације “Обреновац – град отвореног срца”, тако да су сви посетиоци могли да преузму своје фотографије као успомену. На посебном штанду су се служили кувана ракија, чај и палачинке за посетиоце, док су свој штанд имали и штићеници Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју. Група студената окупљена око акције “Поклони радост” је на свом штанду прикупљала пакетића за децу из специјалне школе “Љубомир Аћимовић”, а од продаја црвених носића прикупљено је 50.600 динара за ученике ове школе.
 
 
На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразови на моторима (Мото клуб “Warriors”), који су свој деци поделили поклоне. 
 
Основна идеја ове манифестације била је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости. 
 
 
picasa_albumid=5693514993505045201
 
picasa_albumid=5693525702489448065
 
picasa_albumid=5693661569071010497