У просторијама Спортско-културног центра ”Обреновац”  почела је са радом Школа интелектуалних вештина. Као и протеклих година, ученици обреновачких основних и средњих школа имаће прилику да кроз обуке у сарадњи са предавачима науче нове методе памћења.

– Ми овде већ 20 година учимо децу да функционално уче. Већ преко шест година сарађујемо са Градском општином Обреновац. Сваке године од 100 до 150 деце прође кроз наше обуке, након којих показују фантастичне резултате. Сва деца која ће овде бити обухваћена од 3. разреда основне школе до 4. године средње школе, научиће два пута брже да читају, два пута брже да памте и двапута брже да уче. Оно што је најважније, научиће како су наше интелектуалне вештине оно што нас одваја од других људи на тржишту рада – изјавио је Игор Ракић, оснивач Школе интелектуалних вештина.

Ракић је даље додао да ће се ове године по први пут организовати научне студије у склопу Националног пројекта за интелектуалну писменост, које ће и са научног аспекта потврдити све оно што ђаци уче у Школи интелектуалних вештина.

-Настављамо да улажемо у нашу децу, нашу омладину, они су најбоље што овај град има и они су наша будућност. Ови курсеви су доказано ефикасни и зато их организујемо, желимо ученицима да олакшамо наставак школовања. Радује нас податак да ове године у програму имамо више од 100 ученика из основних и средњих школа – рекао је Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе.

Мирићић је нагласио да је овај програм још један у низу бесплатних програма које спроводи Градска општина Обреновац и још један доказ да се подједнако води брига о свим грађанима.