У току су радови на изградњи фекално црпне станице на Шабачком путу. Дубина ове станице је преко осам метара, а вредност самог пројекта је 103 милиона динра. Завршетак радова се очекује крајем године. Радове су обишли Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” и Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

– Тренутно највећи проблем имамо са подземним водама које су јако високе, до сада имамо два бунара раде се још три за сужавање подземних вода по завршетку стећи ће се услови за њихово бетонирање. До сада смо урадили 1500 метара канализације пречника фи400 примарног вода и 1300 метара секундарног вода. Остало нам је још 400 метара примарне мреже од Купинца па до ,,Десетке” са леве стране из правца Обреновца – рекао је Матић.

Матић је позвао све грађане који станују у овом делу града да прикупе неопходну документацију, пошто се након овог пројекта убрзо очекује изградња секундара.

– Овај објекат је управо онакав какав смо направили у насељу Браће Југовић, насељу Шљивице и у месној заједници Уровци. Следеће године овако велике објекте изградићемо у месним заједницама Барич и Бело Поље. Ово су централни објекти инфраструктуре, те ће борба са подземним водама, борба свих становника са септичким јамама отићи у историју, када се ови објекти заврше – истакао је Чучковић.

– Ми смо доделили огромна средства за ову намену. Изградња водовода, канализације, топловода и пута до сваке куће биће активност која се неће заустављати ни једног дана како би смо што пре дошли до свих домаћинстава и на тај начин тему која се односи на изградњу основне комуналне и путне инфраструктуре заменили решавањем неких других животних проблема грађана Обреновца – закључио је Чучковић.