У наредном периоду у простору некадашњег биоскопа ”Палеж” у Обреновцу биће отворен први ”Омладински бизнис инкубатор”. У току су завршни радови на адаптирању простора, а пројекат се изводи захваљујући сарадњи са Министарством омладине и спорта, Градском општином Обреновац и Канцеларијом за младе.

-Млади у Обреновцу добијају нови простор. У наредним данима отворићемо први ”Омладински бизнис инкубатор” у Обреновцу или популарније ”youthHub”. Овај простор моћи ће да користе млади уметници, фотографи, студенти, ђаци. На располагању ће им бити модерни и брзи рачунари, као и добра интернет конекција. Наравно, овај простор је осмишљен и за покретање ,,start up“-ова, уколико неко има неку бизнис идеју, не мора да закупи локал, плаћа интернет конекцију већ ће моћи да користи овај простор потпуно бесплатно. Колеге из Канцеларије за младе биће на располагању корисницима овог простора, уколико имају неку идеју, проблем, сугестију. Током наредне године организоваћемо велики број радионица,трибина и семинара који ће бити занимљиви младим људима- рекао је Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе.

Мирићић је изразио велику захвалност младим Обреновачким уметницима који су одвојили своје време и искористили своју креативност како би овај простор улепшали.

– Оно што нас радује у будућности је то што ће млади добити још два простора на територији општине Обреновац. Зграда Старе општине која се реновира биће искоришћена како би млади у наредном периоду тај простор користили и наравно велику захвалност дугујемо директору ЕПС-а Милораду Грчићу, који жели да питање Дома војске у наредном периоду реши, као што је решено питање старе зграде ПКБ-а и да у будућности млади користе тај простор као и некада што су користили- најавио је Мирићић.

-Поносно могу да кажем да смо оформили и нови тим Канцеларије за младе Градске општине Обреновац, у том тиму се налазе млади, школовани људи, који најбоље могу да разумеју потребе својих вршњака и суграђана. Наша идеја је да задржимо старе програме који су се добро показали и да осмислимо велики број нових програма како би додатно побољшали квалитет живота младих људи у Обреновц, они су наша будућност и наша највећа инвестиција- закључио је Мирићић.