Наставња се акција уклањања дивљих депонија на територији општине Обреновац. Данас је спроведена акција уклањања дивље депоније на путу Грабовац-Бањани, а на терен су поред Јавног комуналног предузећа Обреновац изашли и представници Савета за комунлни ред.

-Данас уклањамо дивљу депонију која се налази на путу Грабовац-Бањани. Такође овде су постављени ограда и видео надзор због предвиђених санкција за оне који буду поново бацали смеће на овом простору. За физичко лице казна је 10.000 динара, а за правно 50.000 динара – рекла је Светлана Перишић, начелник одељења за комуналне и инспекцијске послове.

-Налазимо се на месту на коме је ова депонија нарушавала изглед наше општине. Морам нагласити да је ЈКП стално на терену и свакога дана врши чишћење дивљих депонија и боре се да нашу општину учине још лепшом. За ову депонију нису одговорни само наши грађани већ и грађани суседних општина. Покушаћемо као што смо и овде урадили да оградимо сваку дивљу депонију и засадимо пар садница и учинимо све, да ником више не падне на памет да нарушава изглед наше општине. Један од горућих проблема праве и правна лица која у централним градским улицама на неадекватан начин одлажу амбалажни отпад. На предлог Савета за комунални ред и Јавног комуналног предузећа донели смо одлуку да сва правна лица свој отпад износе од 19 до 20 часова и самим тим омогуће да наше улице буду уредније- казао је Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Стојић је апеловао на грађане, да шаљу фотографије особа и фотографије аутомобила који избацују отпад и то на број телефона 062/302-518.

Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца изјавио је, да је ово велика акција коју спроводи Градска општина Обреновац у циљу уређења саме општине.

-Увођењем комуналног реда желимо, да свим нашим грађанима изађемо у сусрет у смислу добијања обавештења од стране наших суграђана где треба очитити дивље депоније. Дошли смо у ситуацију да поново радимо послове које радимо годинама уназад, још пре три месеца смо на овој истој локацији очистили преко 50 тона смећа, а остало је још 100 тона које треба да очистимо. У овом тренутку на још 10 локација имамо овакве количине отпада. У овој години очишћено је 18.500 тона смећа са дивљих депонија, а то је велики трошак за Градску општину Обреновац. Апелујем на грађане да искористе кабасте суботе, да ЈКП дође на вашу адресу и изнесе смеће . Нама је циљ да очистимо нашу општину и да је такву сачувамо- закључио је Марошанин.