Данас је одржано предавање о безбедности у саобраћају у Основној школи ”Посавски партизани”. Предавање је одржано у сарадњи са Комисијом за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац.

Мирослав Крстић, директор Основне школе ”Посавски партизани” истакао је, да ова основна школа има добру сарадњу са Комисијом за безбедност у саобраћају и саобраћајном полицијом.

-Ове као и протеклих година та сарадња се огледа у томе да су представници Комисије за безбедност у саобраћају делили заштитне прслуке и брошуре ”Пажљивко”. Захваљујући Комисији за безбедност у саобраћају урађени су нови тротоари око школе, а за ученике са Забрежја урадиће се ново аутобуско стајалиште.  Са саобраћајном полицијом такође имамо одличну сарадњу у виду одржавања предавања на различите теме о безбедности у саобраћају- рекао је Крстић.

Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају је додао да су наши најмлађи најрањивија група у саобраћају и њима се посвећује посебна пажња.

-Протеклих година заједно са Градским секретаријатом за саобраћај организујемо пројекте који су намењени управо њима. Деца уз игру и активности које су њима занимљиве уче прве кораке о безбедности у саобраћају. Такође сам захвалан и родитељима, који се одговорно понашају и едукују децу о безбедности у саобраћају. Поносни смо на чињеницу да нисмо имали ни једног ђака који је био учесник у саобраћајној незгоди. Ове године смо на свим локацијама, у зонама школа, обезбедили хоризонталну и вертикалну сигнализацију, лежеће полицајце и све оно што је потребно да наши ђаци безбедно стигну до својих школа- закључио је Вранешевић.