У насељу Колонија, у месној заједници Барич изводе се радови на замени и санацији делова канализационе мреже. Радове су обишли Бранко Матић, директор Јавно комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Обреновац и Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац .

Матић је рекао да су пре две године канализациона и водоводна мрежа  у потпуности реконструисане у насељу „Колонија“. Међутим, проблем прави део мреже грађен пре више деценија која се на њу наслања, од насеља „Колонија“ до излива у реку Саву.

-Конкретно овде ћемо заменити две шахте и једно поље, које је правило проблем грађанима који живе у насељу Колонија. Овај посао ће бити завршен у наредна два дана- истакао је Матић.

-Док трају радови на санацији делова канализационе мреже у насељу „Колонија“ у току је израда целокупног пројекта изградње канализације за месну заједницу Барич. По изради пројектне документације  планирано је да изградња целокупне канализационе мреже за месну заједницу Барич почне у 2021. години.У 21. веку немати канализацију није за похвалу, зато је веома битно да свако насеље има обезбеђену комуналну инфраструктуру- нагласио је Станојевић.

Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич изразио је задовољство због почетка радова на санацији дела канализационе мреже.