На простору месне заједнице Орашац у току су радови на реконструкцији једног од три најфреквентнија путна правца у овој месној заједници. Путна деоница на којој се изводе радови представља правац који користи већи број мештана месне заједнице Орашац, коју карактерише висока разуђеност, те је од изузетног значаја успоставити путну инфраструктуру, која ће омогућити једноставније свакодневно функционисање грађана овог дела општине. Данас су грађевинске радове на простору месне заједнице Орашац, обишли представници општине Обреновац.Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац овом приликом истакао је, да је општина Обреновац као примарне активности у наредној години издвојила пре свих реконструкцију путева широм општине, како на простору сеоских месних заједница, тако и у самом градском језгру општине, дакле на свим путним деоницама где је реконструкција неопходна, како би путеви били функционални.

– Планирана је реконструкција путева на простору месних заједница Уровци и Кртинска и то након радова на изградњи канализационе мреже, такође спремни су пројекти за реконструкцију путних праваца који воде од Бргулица према доњем делу Грабовца из правца Ратара. У градском делу општине, планирана је реконструкција главне улице у Обреновцу, Карађорђеве, Улице Јована Дучића, Книнске, Фрушкогорске. Поред наведеног, обавиће се радови на улазу у Обреновац из правца Сурчина. Спремили смо озбиљан буџет уз подршку ЕПС-а, како би се обновили путеви у свим месним заједницама – навео је Чучковић.

Он је рекао да постоје разлике у потребама различитих месних заједница, када је обнова путних деоница у питању, међутим како је истакао сви путни правци на којима је неопходно извести радове биће реконструисани до 2024. године, када се очекује да путна инфраструктура више не буде актуелна тема.

Стефан Влајковић, заменик председника Савета месне заједнице Орашац рекао је да је овај пут од изузетног значаја за мештане месне заједнице Орашац, будући да се ради о путној деоници која води ка сеоској школи, те је користи велики број становника са овог простора.

– На појединим деоницама пута на којем се обављају радови дошло је до појаве рупа, па је то био један од главних повода да се испланира и изведе реконструкција овог путног правца – објаснио је Влајковић.

Сакић Томислав из месне заједнице Орашац  навео је значај обнове путева за опстанак сеоских месних заједница и задржавање младих на овим просторима.