Комисија за безбедност у саобраћају у сарадњи са саобраћајном полицијом наставља акцију контроле претовара шлепера широм територије Градске општине Обреновац.

-Ову акцију Комисија за безбедност у саобраћају започела је из два разлога. Прво ради побољшања безбедности саобраћаја, а посебно због деце школског узраста која на потезу Шабачког и Ваљевског пута иду у школу. Претоварени камиони представљју опасност по безбедност саобраћаја. Други разлог ове акције је очување наше инфраструктуре. Били смо сведоци током изградње Ауто пута да је због претоварених камиона долазило до оштећења и девијације коловоза. Сада радимо реконструкције путева и важно нам је да одржимо њихово стање онако како наши суграђани заслужују – казао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбдност у саобраћају.

Начелник саобраћајне полиције Милош Николић, рекао је да ће се у оквиру међународне акције саобраћајне полиције “Tispol roadpoоl” од понедељка 12. октобра до следећег понедељка вршити контрола теретних и аутобуских возила са акцентом на исправности возача.

– На основу писаних података који се налазе на такографском уређају и на основу тих података ћемо утврђивати да ли постоји прекршајна одговорност. Путеви Србије ће вршити контролу осовинског оптерећења возила и свих осталих прекршаја везаних за терет возила. У колико се утврди да је возач извршио претовар , Путеви Србије ће да прослеђују допис  Републичкој саобраћајној инспекцији  која ће покретати прекршајне поступке против возача и фирме која се бави превозом – додао је Николић.

Овом приликом Николић је апеловао на грађане Обреновца да своја возила не паркирају на недозвољен начин и најавио контролу у централним градским улицама.