Савет за комунални ред који је формиран током прошле недеље спроводи своје активности и свакодневно је на терену. Данас је решен проблем аутобуског стајалишта у Улици Милоша Обреновића, у Улици Краља Александра Првог радило се на сечи крошњи које су ометале безбедност саобраћаја и пешака, а паралелно са тим свакодневно се уклањају дивље депоније.

-Пријаву за локацију ове депоније добили смо путем новоуспостављене апликације за пријаве комуналног реда. Одмах након тога на терен је изашао комунални инспектор и дао налог Јавном комуналном предузећу да очисти ову депонију. Након формирања Савета за комунални ред уследило је преко 100 пријава путем апликације „Viber“.- рекла је Светлана Перишић, начелник одељења за комуналне и инспекцијске послове.

-Комунални ред је заживео као што смо и планирали, одзив грађана је велик који свакодневно пријављују велики број проблема. Акценат стављамо на велике проблеме, тачније на проблеме који угрожавају живот и безбедност наших суграђана. Данас се налазимо у Улици Краља Александра Првог где вршимо сечу крошњи које заклањају јавну расвету самим тим угрожавају безбедност возача, пешака и бициклиста. У току данашњег дана чистимо дивље депоније на неколико локација. Радиће се и на решењу аутобуског стајалишта у Улици Милоша Обреновића.- рекао је Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Стојић је подсетио да је комуални ред постао једна целина коју сачињавају сви грађани, Савет за комунални ред, Комунална инспекција и сва комунална предузећа.

-Такође се захваљујем свим грађанима који своје пријаве шаљу на број 062/302-518 преко апликације „Viber“ и на маил адресу komunalni.red@obrenovac.org.rs.- закључио је Стојић.