Градска општина Обреновац на самом почетку 2012. године по други пут организује манифестацију “Обреновац-град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 12.00 до 15.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће Нову годину пожелети музичари, песници, плесачи, кловнови…

Програм, који ће се одвијати на градском тргу 1. јануара састојаће се из три дела. У првом ће се представити дечији градски хор “Круна од нота”, плесна група “Идеа”, дечији ансамбл КУД “ТЕНТ”, културно – уметничко друштво “Драган Марковић”, певачка група “Студио Дуња”, драмска група “ПАСКО пројекта”, драмска група “Ћоше” и музичка школа “Ватрослав Лисински”. 
За други део програма припремљена је Дечија олимпијада “Зимске играрије”, са играма као што су “музичке столице”, “котрљање поклона”, “фигуре од снега” и друге. 
Трећи део манифестације “Обреновац-град отвореног срца” чини подела награда најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса на тему “Обреновац – град отвореног срца”, радионице за децу, као што су прављење оригами фигура и вајарска радионица, face painting, као и наступ Деда Мразева на моторима (Мото клуб Warriors).
 
На витражима у парку биће постављене фотографије са прошлогодишње манифестације “Обреновац-град отвореног срца”. На посебном штанду ће се служити кувана ракија, чај и палачинке за посетиоце, док ће свој штанд имати и штићеници Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју. Планирано је и представљање старих заната, као и прикупљање пакетића за децу из специјалне школе “Љубомир Аћимовић”. 
 
Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.