Прикључак на топлификациони ситем добило је десет кућа у насељу Музичка колонија и 24 домаћинства Белом Пољу. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је данас домаћинства Пејаковић и Ђорђевић која су прикључена на систем централног грејања.

Борис Ивковић, директор ЈКП „Топловод“ изјавио је да кад топлификационе цеви дођу у једно насеље, нема већег комфора у побољшању живота људи на том подручју. Ивковић је даље нагласио да сама чињеница да одређена некретнина поседује прикључак на топлификациони систем диже вредност тој некретнини и да се на тај начин побољшава живот свих грађана.

Из ЈКП „Топловод“ апелују на грађане да реше имовинско правне односе који се тичу објеката који чекају прикључак на топлификациони систем.

-Држава је после 80 година Законима о Озакоњењу и Законом о Планираној изградњи дала прилику грађанима да легализују своје објекте и тако уживају у свим погодностима- истакао је Ивковић и нагласио да је на топлификациони систем до сада прикључена једна четвртина од укупног броја домћинстава у овом насељу.

Милорад Јанковић, председник Скупштине Градске општине Обреновац рекао је да је ово историјски дан за насеље Музичка колонија и да је топлотна подстаница 45А  нешто што се чекало деценијама у овом насељу. Такође овом приликом Јанковић је изразио захвалност директору ЕПС-а Милораду Грчић због пројекта „Трећа магистрала“ чијом изградњом ће све куће у насељу добити грејање.

Алекса Ивошевић, члан Већа Градске општине Обреновац изјавио је да грађани треба да искористе бенефите проласка ове инфраструктуре. Такође Ивошевић је рекао,  да грађани имају законску обавезу да се прикључе на топлификациони систем у одређеном року.

Немања Илић, председник савета месне заједнице Бело Поље истакао је како је ово велики подухват за месну заједницу Бело Поље и најавио наставак радова на побољшању инфраструктуре у овом делу општине Обреновац.