Данас је у Градској општини Обреновац организовано потписивање уговора са шест невладиних организација које су  добила финансијска средства из буџета Градске општине Обреновац за реализацију пројеката поднетих на Другом јавном конкурсу за финансирање пројеката невладиних организација у 2011. години. Укупан износ опредељених средстава је око 1.300.000 динара. Потписивању су присуствовали председник општине Жељко Јоветић, члан Општинског већа задужен за невладине организације и омладину Драган Рафаиловић, помоћник председника Драган Блажић и представници цивилног сектора. 

Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић је рекао да цивилни сектор има шансу за развој и да се последњих десет година повећава износ средстава опредељених за финансирање пројеката цивилног сектора. 

– Циљ је да повећамо капацитете цивилног сектора, али и да наше услове за финансирање пројеката учинимо што транспарентнијим и објективнијим. Цивилни сектор треба да указује на проблеме којих ми нисмо свесни и само у партнерском односу ово друштво може да напредује. Ово је други конкурс ове године, јер након првог конкурса нису сва средства била опредељена, јер пројекти нису испунили улове конкурса. Данас смо потписали уговоре са шест невладиних организација. Циљеви су одређени конкурсом и надам се да ће њихови пројекти решити неке идентификоване проблеме у локалној заједници – казао је Јоветић. 

Данас су потписани уговори са удружењем грађана «Зелени Обреновац» за пројектат «За зеленији Обреновац», удружењем за заштиту животиња «Опстанак» за пројекат «Проточни мини азил за псе», Обреновчким женским центром – ОЖЕЦ за пројекат «Зауставите насиље пре него што се деси», удружењем «Еко двориште» за пројкат «Оснажени – заједно», удружењем «О2» за пројекат «Да и твоја права добију крила!» и ромским друштвом «Грабовац» за пројекат «Уз толеранцију је лакше».