Саобраћајно предузеће „Ласта” припремило је специјалну новогодишњу понуду за Београђане и све госте престонице. Последња два дана 2011. године, 30. и 31. децембра, као и 1. јануара, „Ласта” у сарадњи са Туристичком организацијом Београда организује обилазак града. Први полазак ће бити у 10 сати, са водичем на енглеском, а следећи у подне, са објашњењима стручног водича на српском језику.
Први полазак у обилазак града је у 10 часова, а други у подне. Оба поласка су са Туристичког стајалишта на Тргу Николе Пашића (испред Скупштине града). Цена карте за разгледање града је 200 динара, а сав приход иде у хуманитарне сврхе. 

„Ласта” ће се побринути да се новогодишње славље настави и после дочека, па ће тако 1. јануара отворени аутобуси овог предузећа на сваки сат, почевши од 10, па све до 15 сати, саобраћати од стајалишта испред хотела „Славија” до Трга републике. 

Отворени аутобуси, којима се током сезоне организује разгледање престонице, овом приликом ће омогућити путницима да центар града сагледају из нове перспективе, у зимском амбијенту. „Ласта” позива све Београђане и госте главног града да њиховим отвореним аутобусима обиђу центар града уз музику и топле напитке који ће бити служени у возилу. 

Атрактивна вожња, којом се „Ласта” укључује у манифестацију Туристичке организације Београда „Град отвореног срца”, у духу новогодишњих празника биће бесплатна за све суграђане.