На предлог председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића, формиран је Савет за праћење рада комуналних служби на територији ГО Обреновац. У просторијама СКЦ-а данас је представљен план рада и активности Савета који ће решавати питање комуналног реда у граду. Чланови Савета су представници свих релевантних јавних институција, град је подељен на 11 сектора, а грађани ће од сада своје проблеме, примедбе или предлоге моћи да шаљу путем ,,Viber” апликације и то на број 062/302-518 као и путем маил адресе komunalni.red@obrenovac.org.rs

– Обреновац је једно велико градилиште и због тога понекад настају проблеми који сметају грађанима. Начин да будемо ближи грађанима осмишљен је да тако што ће Савет стално бити на располагању грађанима и решавати њихове проблеме. Трудићемо се да стално будемо на располагању грађанима и да им олакшамо свакодневницу, а сви заједно желимо овим активностима да улепшамо наш град – рекао је члан Већа Градске општине Обреновац Иван Стојић и подсетио да грађани такође проблеме и даље могу пријављивати на бројеве комуналне инспекције.

Начелник одељења за комуналне и инспекцијске послове Светлана Перишић истакла је да ће рад те службе у наредном периоду бити другачије конципиран.

-До сада смо углавном били фокусирани на пријаве грађана и решавања тих пријава. Од сада радићемо на томе да предупредимо неке проблеме, рад инспектора поделићемо по секторима. На овај начин раније ћемо уочавати неке проблеме, бити бржи и ефикаснији. План је да појачамо присуство инспектора и да побољшамо комуникацију са грађанима – казала је она и истакла да ће се Савет бавити проблемима попут непрописног паркирања возила, када возило блокира комплетан саобраћај као и ситуацијама где ће у сарадњи са Урбанизмом, пратити градилишта и спречавати ситуације које могу да наруше комунални ред.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић захвалио се свим институцијама које су узеле учешће у формирању новог и важног тела у раду ГО Обреновац.

-Огромна средства су уложена у развој инфраструктуре, у инвестицону изградњу нашег града. Све то су пратила огромна улагања у машине и опрему. Сада је потребно искористити енергију младих људи и урадити оно што не кошта много, али смета грађанима. Ми смо направили од Обреновца један леп град и урећен, али смо свесни и самокритични да није свуда подједнако леп и сређен. Управо задатак ове екипе људи је да у будућности, по секторима се прати сваки део Обреновца да се комплетна линијска инфраструктура, да се прати мобилијар око дечијих вртића и у игралиштима насеља и да се недостатци откљањају одмах. Постоји одређени број малих дивљих депонија у граду и морамо бити брзи и ефикасни како не би прерасле у велике депоније. Кординисана сарадња саобраћајне полиције, комуналне милиције и наше комуналне инспекције договорена је на тај начин да се иде ка проблему, пре него што га грађани пријаве. На тај начин имаћемо мањи број проблема и пријава у будућности. Све институције биће укључене у рад и определићемо буџетска средства да решимо проблеме који могу брзо да се отклоне и једном у две недеље представићемо списак урађених активности – нагласио је Чучковић и рекао да ће на овај начин игралишта за малишане бити сређена, да ће насеља бити уређенија и да ће се стати на пут непрописном паркирању и осталим проблемима које муче грађане.

Чучковић је овом приликом позвао све грађане да дају свој мали допринос у овој акцији како би Обреновац постао још урећеније и лепше место за живот.