У оквиру Дечије недеље широм Градске општине Обреновац одржан је низ манифестације у претходних неколико дана. Ове године се манифестација одржава под слоганом ,,Подељена срећа два пута је већа”.

Малишани из предшколске установе ,,Перка Вићентијевић” данас су били учесници спортских игара на терену ФК ,,Раднички Обреновац”, а потом су присуствовали представи ,,Петар Пан” у извођењу драмске групе ,,Обреновачког позоришта” у дворишту школе ОШ ,,Посавски партизани”.

-Данас желимо да малишанима покажемо да живот чине и култура и спорт и да их подсетимо на све оне манифестације које су раније имали у другачијим околностима. Ми смо ту да заједно са њима обележимо ову недељу. Малишани су нам најбитнији, а Градска општина Обреновац показала је да изузетно велику бригу води о њима кроз све програме које годинама успешно спроводимо – казао је Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац.

Директор ПУ ,,Перка Вићенитјевић” Милош Десанчић рекао је да у њиховој установи свака недеља је дечија али да је ова посебна и да је као и сваке године обележена великим бројем манифестација у којима су малишани узели активно учешће.

Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.