Јавно комунално предузеће Топловод ”Обреновац” данас почиње са топлим пробама, те се очекује да до краја дана радијатори буду топли у свим домаћинствима прикљученим на систем даљинског грејања.

Директор Јавног предузћа Топловод ”Обреновац” Борис Ивковић истакао је да је на основу предвиђених метеоролошких услова за надолазћи период одлучено, да се данас отпочне са топлим пробама и покртањем система даљинског грејања.

– До краја данашњег дана, већина наших корисника осетиће топле радијаторе у својим домаћинствима – рекао је Ивковић и навео да топле пробе подразумевају припрему система за рад, те се моле кориснии система даљинског грејања за стрпљење, уколико систем током данашњег дана не буде  функционисао у пуном капацитту, будући да се ради на његовом подешавању, нако чега је загарантовано његово несметано функционисање.

Он је замолио грађане да  у наредном периоду, док траје пуштање система у рад, избегавају позивање надлежних служби, како би се избегло непотребно успоравање процеса рада.

– Ово је дан за који ми живимо и припремамо се целе сезоне, сада екипе Топловода интензивно раде на пуштању подстаница у рад и у комуникацији са диспичарским центром проверавају параметре – навео је Ивковић.

Радијатори ће првенствено бити топли у оним домаћинствима која се налазе у непосредној близини Термоелектране, док се у поподневим часовима очекују топли радијатори и у осталим деловима општине Обреновац.