Захваљујући ангажовању и помоћи Градске општине Обрновац обновљени су кошеви на омиљеном спортском терну свих љубитеља кошарке, на игралишту преко пута Јавног предузећа ”Спортско-културни центар” Обреновац.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић навео је да му је дргао, што је након иницијатива младих спортиста, у рекордном року, терен преко пута Дома културе обновљен

– У изузетно кратком року обезбедили смо плесиглас табле, које су предвиђене искључиво за просторе на отвореном, изложене различиим временским условима – рекао је Станковић.

Након поствљања нових табли, на уређеном терену одржан је тренинг, а млади кошаркаши нису крили задовољство, што сада имају на располагању далеко боље услове на омиљеном игралишту.

Познато је да се на овом трену не окупљају само спортисти већ и рекреативци, а многи тврде да се на овом игралишту игра најбољи баскет у граду.

– Постављањем нових кошева анимирали смо многобројне заљубљенике у кошарку, који су нам заједно са Јавним комуналним предузећем Топловод ”Обреновац” и Јавним предузећем за изградњу Обреновца помогли да уредимо ово игралиште, тако да је ово наш заједнички успех – навео је Станковић и додао да постоји идеја да се у  наредном периоду овај терен обогати свим недостајућим садржајима, међу којима је посебно издвојио клупе, као и јавну чесму са градском водом.

Станковић је искористио прилику и захвалио Јавном предузећу за изградњу Обреновца на обновљеној теретани која се налази у непосредној близини игралишта.

Након 7 месеци паузе кошаркаши КК ”Раднички” одиграће прву првенствену утакмицу, а пре тога очекује их куп утакмица у Београду.

Прву утакмицу КК ”Раднички” одиграће против екипе КК ”Житко Баскет”  у Беогарду, а утакмицу првог кола лиге такође против КК”Житко Баскет”, кошаркаши ”Радничког” одиграће у понедељак у Спортској хали Дома културе.

Такође, наредног викенда одржаће се квалификациони турнир у женској кошарци у спорткој хали СКЦ ”Обреновац”.