У току су радови на реконструкцији путева у централном градском језгру општине Обреновац. У наредном периоду радиће се на контроли претовара шлепера на најпрометнијим раскрсницама у централним деловима општине Обреновац, са циљем да обновљени путни правци остану функционални. Данас је на једној од фреквентнијих раскрсница општине Обреновац, на обновљеном делу улице Љубе Ненадовића, активности на контроли оптерећености саобраћајем на овој путној деоници, обишао председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Мирко Вранешевић.

Према речима надлежних, у наредном периоду екипе Јавног предузећа ”Путеви Србије” и саобраћајна полиција извршиће контролу оптерећења саобраћајем на најфреквентнијим путним правцима.

– На данашњем састанку у Градској општини Обрновац, код председника општине, говорило се о проблемима на путном правцу на коме се у последње време услед велике оптерећености путничким возилима, отварају рупе које праве проблеме на овом делу пута – рекао је Вранешевић.

Он је овом приликом истакао да су завршени грађевински радови на реконструкцији делова аутопута Милош Велики, оних путних деоница које пролазе кроз општину Обреновац.

Активности на контроли претовара шлепера на најпрометнијим раскрсницама централног градског језгра вршиће се, како би се реконструисане улице што је могуће дуже одржале у добром стању.

– Циљ није да кажњавамо неке приватне предузетнике који се баве транспортом и користе ову улицу, већ је основни циљ да уредимо ову грану пословања, будући да смо свесни да код неких приватника постоје и дупле отпремнице, па се возила претоварају, што доводи до оштећења на путевима на којима радимо реконструкције и желимо да остану у добром стању – навео је Вранешевић.