У току су радови на реконструкцији Улице Љубе Ненадовића. Реконструкција једног од фреквентнијих путних праваца у централном делу општине Обреновац биће обављена у 2 фазе, што ће према речима надлежних спречити проблем саобраћајних гужви. Грађевинске радове обављају екипе Јавног комуналног предузећа ”Београд Пут”, а најављено је да ће радови на реконструкцији улице бити завршени за највише недељу дана. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Берић је овом приликом истакао да ће након завршених грађевинских радова, обновљена улица постати проходнија за саобраћај.

– Након пуних 17 година почели су радови на реконструкцији Улице Љубе Ненадовића у дужини од 245 метара. У току је машинско стругање постојећег асфалта, након чега ће се урадити нивелација, враћање површинских шахтова у пројектно стање, а потом ће се обавити радови на постављању носећег слоја асфалта дебљине 8 центиметара и на самом крају поставиће се асфалт бетон – објаснио је Берић.

 

Пошто радови буду обављени, надлежни најављују постављање нове хоризонталне сигнализације и лежећих полицајаца на местима код школе.

– Екипе ЈКП ”Београд пут” док буду обављали радове на реконструкцији Улице Љубе Ненадовића, искористиће прилику и поправити сам излаз из Улице Вука Караџића, која је реконструисана прошле године, тачније један сливник кишне канализације је издигнут и задржава воду на крају ове улице, па је неопходно интервенисати – додао је Берић.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић потврдио је да радови теку утврђеном динамиком.

– Радови на реконструкцији улице започети су према унапред утврђеном плану. Захвалио бх се свим суграђанима који су помогли, тако што су склонили своја путничка возила и тиме омогућили несметан почетак реконструкције ове путне деонице. Такође, унапред бих се захвалио грађанима на стрпљењу због радова који ће се изводити у наредном периоду – навео је Стојић.