Поред повртарских производа по којима је позната општина Обреновац, у последње време, пољопривредници са територије ове општине, посебно из брдских предела, отпочињу узгој различитих воћарских клултура. У месној заједници Вукићевица од 2018. године постоји газдинство познатије као Брдо боровнице чији је власник Владимир Милићевић. Наиме, на овом простору првобитно је засађено 15 хиљада стабала боровнице, међутим након неког времена власник овог газдинства донео је одлуку да прошири производњу и засади још 20 хиљада стабала ове воћке. Данас су газдинство Милићевића у месној заједници Вукићевица обишли представници општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац обишао је Брдо боровнице и том приликом посебно истакао чињеницу да општину Обреновац одликују завидни капацитети за равој пољопривреде.

– Засади боровнице у Баљевцу и Вукићевици у протеклом периоду имали су принос од неколико десетина тона. Имајући у виду да је најнижа цена овог воћа по килограму износила око 5 еура, потпуно је јасно колика је исплативост ових засада на малим површинама. Изградња хладњаче пружиће могућност да се, не само на овом газдинству, већ и у целој околини прикупљају и чувају плодови који би касније ишли даље у извоз. Ми смо као општина Обреновац поносни на чињеницу да се наше боровнице, купине и остало воће извози директно у Велику Британију и Русију, од чега имају корист како пољопривредна газдинства тако и људи који раде у пољу – рекао је Чучковић и додао да током сезонских послова, на овим површинама ради и до 150 радника.

Он је посебно истакао да је циљ Градске општине Обреновац, да различитим подстицајима и улагањима подржи развој пољопривредне производње. Према речима Чучковића у новом Дому у Вукићевици, где је у току завршна фаза изградње околине, паркинга и платоа, постојаће место где ће пољопривредна стручна служба радити са грађанима и информисати их о субвенцијама које буду долазиле од државе, а на основу којих би заинтересовани могли да започну пољопривредну производњу.

Александар  Арсеновић, члан Савета месне заједнице Вукићевица навео је, да је све веће интересовање за развој пољопривреде у Вукићевици.

– Брдо боровнице у Вукићевици један је од резултата претходних улагања и рада на терирорији ове месне заједнице. Поред уобичајених култура, сунцокрета, кукуруза, пшенице, соје и осталих, Вукићевица је све атрактивнија локација за узгајање и других култура, као што су боровнице – истакао је Арсеновић.

Управник газдинства Брдо боровнице Димитрије Јефтић рекао је да власник, на основу додсадашњих резултата рада на газдинству, планира даља улагања и проширивање истог.

– У овом периоду на газдинству на коме су засађене боровнице обављају се радови чупања траве, долази период вегетације и тренутно нема неких већих послова на имању. Власник газдинства је веома задовољан приносима и за сад све иде по плану – рекао је Јефтић и навео да плодове боровнице дају на откуп, након чега се производи пласирају даље, изван граница Србије.