У току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. Данас су представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић обишли радове на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Стублине.

Матић је приликом посете радовима навео да се исти одвијају унапред утврђеном динамиком.

– У протеклом периоду изграђена су 2 секундара по 250 метара дужине, а за територију месне заједнице Стублине испројектовано је још 10 километара секундарне водоводне мреже чија се изградња планира за наредни период. Планирано је да се у месним заједницама Стублине и Грабовац сваког месеца изгради по један секундар – објаснио је Матић и искористио прилику и позвао све грађане који живе у местима где је изграђена нова водоводна мрежа, да своја домаћинства прикључе на новоизграђену мрежу водоснабдевања.

Он је истакао да је процедура за добијање могућности прикључка на градску водоводну мрежу врло једноставна, а да је за прикључак потребно издвојити између 12 и 13 хиљада динара које је могуће поделити у 12 месечних рата.

Петар Петровић, председник Савета месне заједнице Стублине овом приликом је најавио да је планирано да се у наредном периоду цела територија месне заједнице Стублине покрије недостајућом комуналном инфраструктуром, а како истиче пре свега ће се радити на изградњи мреже за водоснабдевање, а након тога и на изградњи канализационе мреже.

– Акција ширења водоводне мреже се наставља, испројектована је водоводна мрежа за још 6 путева на територији месне заједнице Стублине –  рекао је Петровић и додао да ће се са интензивном  изградњом водоводне мреже у осталим деловима месне заједнице Стублине наставити након актуелних радова на просотру месне заједнице Конатице.

Ненад Бошковић, мештанин месне заједнице Стублине навео је да су грађани овог дела општине задовољни чињеницом да ће у наредном периоду имати могућност прикључка на градску водоводну мрежу и истакао је да је цена прикључка повољна и као таква прихватљива.