На простору месне заједнице Конатице у току су грађевински радови на изградњи секундарне водоводне мреже.  Завршетком актуелних радова, 10 домаћинстава из Стевановића краја, са простора месне заједнице Конатице, добиће прикључак на мрежу за водоснабдевање. Радове су обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да су тренутно широм општине Обреновац активна многобројна градилишта и навео да се у наредном периоду планира почетак нових радова на изградњи недостајуће комуналне инфраструктуре, а све са циљем унапређивања услова свакодневног живота грађана.

– Ширење водоводне мреже за општину Обреновац је од изузетног значаја. Радимо на томе да сва села и домаћинства буду покривена основном комуналном инфраструктуром, водоводном и канализационом мрежом. Сва градилишта која су тренутно активна, као и сва она која ће постати активна у наредном периоду допринеће побољшању животног стандарда  у сеоским месним заједницама. Данас смо у Конатицама, а очекујемо почетак грађевинских радова у месној заједници Стублине, док су у месним заједницама Пироман и Бровић радови у току – рекао је Станојевић.

Матић је приликом обиласка радова, најавио да ће започета изградња секундарне водоводне мреже на територији месне заједнице Конатице бити завршена у наредна два дана. Како је истакао, у наредном периоду остало је да се изграде секундари у месним заједницама Јасенак и Баљевац.

– Морам да поменем, да смо грађанима у месној заједници Конатице остали дужни изградњу једног дела примарне водоводне мреже. У  питању је проблем који потиче од извођача радова. Наиме, расписали смо јавну набавку, добили смо извођача, али се он није појављивао на терену, тако да смо сада у спору са њим, па се надамо да ће се ситуација брзо решити, те да ћемо кратку деоницу која није дугачка ни километар урадити и тиме обезбедити прикључке за домаћинства са тог простора – рекао је Матић.

Марко Бабић, председник Савета месне заједнице Конатице истакао је да су захтеви мештана у вези са изградњом водоводне мреже, испуњени, те се у наредном периоду очекује прикључивање домаћинстава на мрежу водоснабдевања.

– Грађани са нестрпљењем очекују завршетак радова, сви су завршили са прикупљањем потребне документације за добијање прикључка на водоводну мрежу. Ми смо обећање испунили, омогућили смо прикључке на мрежу за водоснабдевање – навео је Бабић и за наредни  период најавио асфалтирање овог дела месне заједнице.