На јавни конкурс расписан Одлуком Комисије за културу и образовање Већа градске општине VI-02 бр. 020- 2/ 97 од 21. октобра 2011. године за финансирање пројеката из области културе средствима буџета градске општине Обреновац за 2011. годину, који је био отворен од 22.10. до 05.11.2011. године, стигла је 31 пријава, следећих носиоца пројеката:

 

  1. Пријава Драмске групе «Ћоше» са пројектом «Три представе». Оцењено је да приложена документација није комплетна у делу који се односи на извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран средствима из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  2. Пријава Удружења «Завичајно коло Забрежје» са пројектом «Забрешке новине». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је истраживање, заштита и коришћење културног наслеђа.

  3. Пријава ОШ «Посавски Партизани» са пројектом «И лутке иду у школу». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је сценско стваралаштво и интерпретације ( драма, опера, балет, плес ).

  4. Пријава Удружења «ОК Центар» са пројектом «Знам да везем и ткам». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостаје извештај о утрошеним средствима добијеним из буџета ГО Обреновац за 2010. годину.

  5. Пријава Удружења «Шта хоћеш» са пројектом «Померимо планету». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта je кинематографија и аудио-визуелно стваралаштво.

  6. Пријава Агенције «Плави феникс» са пројектом «Просјакиња». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостају Статути наведених партнера (два), као и извештај из АПР-а.

  7. Пријава РДП «Радио Обреновац» са пројектом «Учионица». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта je остала музичка, говорна, артистичка и сценска извођења културних програма.

  8. Пријава Производно услужног предузећа «Блажић тим» Д.О.О. са пројектом «Уметност – стари занати». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је истарживање, заштита и коришћење културног наслеђа.

  9. Пријава Омладинског женског хора «Обреновачке девојке» са пројектом «Певај гласно». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је музика ( стваралаштво, продукција, интерпретација).

  10. Пријава Занатске радње «GORICA DESIGN» са пројктом «Модом у свет». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостаје решење о регистрацији, као и извештај из АПР-а.

  11. Пријава «Поетског театра» са пројектом «Стазе ничу и не затиру се». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер се Библиотека «Влада Аксентијевић» у пријавном обрасцу наводи и као носилац пројекта и као партнерска организација.

  12. Пријава Библиотеке «Влада Аксентијевић» са пројектом «Књижевна награда БИБЛИОС». Оцењено је да је конкурсна документација комплетна. Циљ пројекта је културно-уметничко стваралаштво и аматеризам.

  13. Пријава Удружења грађана «Будућност Обреновца» са пројектом «Етно радионица – Истраживање народног фолклора – заштита и коришћење културног наслеђа». Оцењено је да приложена документација није комплетна, јер недостаје Статут партнерске организације.

  14. Пријава ЈП СКЦ «Обреновац» са пројектом «Рекултура». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је остала музичка, говорна, артистичка и сценска извођења културних програма.

  15. Пријава Књижевног клуба «Обреновац» са пројектом «Издавачки план Књижевног клуба». Оцењено је да приложена документација није комплетна, јер недостаје копија извештаја о стању рачуна за претходну годину из АПР-а, као и извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран средствима из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  16. Пријава Агенције «Обреновачка хроника» са пројектом «Реком до Обреновца». Оцењено је да приложена докуметација није комплетна, јер недостаје копија извештаја о стању рачуна за 2010. годину из АПР-а, као и извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран средствима из буџета ГО Обреновац у претходној години.

  17. Пријава Удружења «Центар за грађанско деловање» са пројектом «Обреновачка плоча – компилација и документарни филм». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је музика ( стваралаштво, продукција, интерпретација).

  18. Пријава Неформалне групе Бокех – Вукашина Љуштине са пројектом «Изложба фотографија». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је уметничке фотографије.

  19. Пријава Бранка Милојевића – бенд Буковски са пројектом «Промоција албума – У диму – Бенда Буковски». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је музика ( стваралаштво, продукција, интерпретација).

  20. Пријава Удружења грађана «Студио Дуња» са пројектом «Школа традиционалног певања». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је истраживање, заштита и коришћење културног наслеђа.

  21. Пријава Центра за традицију и културу «ТЕНТ» Обреновац са пројектом «Традиција и култура деце предшколског узраста». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је културно-уметничко стваралаштво и аматеризам.

  22. Пријава Гимназије у Обреновцу са пројектом « 90 година постојања Гимназије у Обреновцу». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је остала музичка, говорна, артистичка и сценска извођења културних програма.

  23. Пријава Удружења грађана «Снага оптимизма» са пројектом «Кажи ми кажи». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је остала музичка, говорна, артистичка и сценска извођења културних програма.

  24. Пријава Љубомира Маричића са пројектом «Израда уникатне монографије са пратећим ЦД-ом, старих грађевинских објеката на подручју општине». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је ликовне и примењене уметности, визуелне уметности и архитектура.

  25. Пријава Развојног центра «Ром» са пројектом «Роми у Обреновцу». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је истрaживања, заштита и коришћење културног наслеђа.

  26. Пријава КУД-а «Драган Марковић» са пројектом «Лазарице». Оцењено је да приложена документација није комплетна јер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  27. Пријава КУД-а «Прва Искра» Барич» са пројектом «Набавка (обнова) костима (ношње) за потребе сценског извођења. Оцењено је да приложена документација није комплетна јер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  28. Пријава КУД-а «Стублине» са пројектом «Набавка ношње за потребе наступа». Оцењено је да приложена документација није комплетна. јер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  29. Пријава Удружења «О2» са пројектом «Кад порастем бићу глумац». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта је сценско стваралаштво и интерпретације ( драма, опера, балет и плес).

  30. Пријава Прве обреновачке основне школе са пројектом «Вајарска радионица». Оцењено је да је приложена документација комплетна. Циљ пројекта су ликовне и примењене уметности, визуелне уметности и архитектура.

  31. Пријава УГ «Еко двориште» са пројектом «Здрава земља – здрави сви». Оцењено је да је приложена документација комплетна.Циљ пројекта је сценско стваралаштво и интерпретације ( драма,опера, балет и плес).

Од укупно 31 пријаве на конкурсу, Комисија предлаже да се 11 пријава одбаци из разлога што уз пријаву није поднета комплетна документација, односно није поднета у складу са прописаним административним условима и то:

  1. Пријава Драмске групе «Ћоше» са пројектом «Три представе». Оцењено је да приложена документација није комплетна у делу који се односи на извештај о утрошеним средствима за за пројекат финансиран од средствима из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  2. Пријава Удружења «ОК Центар» са пројектом «Знам да везем и ткам». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостаје извештај о утрошеним средствима добијеним из буџета ГО Обреновац за 2010. годину.

  3. Пријава Агенције «Плави феникс» са пројектом «Просјакиња». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостају Статути наведених партнера (два), као и извештај из АПР-а.

  4. Пријава Занатске радње «GORICA DESIGN» са пројктом «Модом у свет». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер недостаје решење о регистрацији, као и извештај из АПР-а.

  5. Пријава «Поетског театра» са пројектом «Стазе ничу и не затиру се». Оцењено је да конкурсна документација није комплетна, јер се Библиотека «Влада Аксентијевић» у пријавном обрасцу наводи и као носилац пројекта и као партнерска организација.

  6. Пријава Удружења грађана «Будућност Обреновца» са пројектом «Етно радионица – Истраживање народног фолклора – заштита и коришћење културног наслеђа». Оцењено је да приложена документација није комплетна, јер недостаје Статут партнерске организације.

  7. Пријава Књижевног клуба «Обреновац» са пројектом «Издавачки план Књижевног клуба». Оцењено је да приложена документација није комплетна, јер недостаје копија извештаја о стању рачуна за 2010. годину из АПР-а, као и извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран средствима из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  8. Пријава Агенције «Обреновачка хроника» са пројектом «Реком до Обреновца». Оцењено је да приложена докуметација није комплетна, јер недостаје, копија извештаја о стању рачуна за претходну годину из АПР-а, као и извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран средствима из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  9. Пријава КУД-а «Драган Марковић» са пројектом «Лазарице». Оцењено је да приложена документација није комплетна јер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  10. Пријава КУД-а «Прва Искра» Барич» са пројектом «Набавка (обнова) костима (ношње) за потребе сценског извођења. Оцењено је да приложена документација није комплетнајер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

  11. Пријава КУД-а «Стублине» са пројектом «Набавка ношње за потребе наступа». Оцењено је да приложена документација није комплетна. јер недостаје извештај о утрошеним средствима за пројекат финансиран из буџета ГО Обреновац у 2010. години.

ПРЕДЛОГ КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ СА БОДОВИМА 20 ПРЕОСТАЛИХ ПРОЈЕКАТА

По разматрању пријава и достављене документације подносилаца који испуњавају услове конкурса, од стране свих чланова Комисије, пројекти су појединачно оцењени у складу са мерилима и критеријумима утврђеним Правилником и Одлуком о расписивању конкурса. У овом извештају се даје збир укупних бодова за сваки пројекат, на основу чега је сачињена

РАНГ ЛИСТА на начин како следи:

  1. Основној школи «Посавски партизани» за пројекат «И лутке иду у школу», припада укупно 87 бодова.

  2. Омладинском женском хору «Обреновачке девојке» за пројекат «Певај гласно!», припада укупно 85,8 бодова.

  3. Гимназији у Обреновцу за пројекат « 90 година постојања Гимназије у Обреновцу», припада укупно 84,8 бодова.

  4. Радиодифузном предузећу «Радио Обреновац» д.о.о. за пројекат «Учионица», припада укупно 84,6 бодова.

  5. Јавном предузећу СКЦ «Обреновац» за пројекат «Рекултура», припада укупно 84,4 бода.

  6. Библиотеци «Влада Аксентијевић» Обреновац за пројекат Књижевна награда «Библиос», припада укупно 82,2 бода.

  7. Удружењу грађана «Снага оптимизма» за пројекат «Кажи ми кажи…», припада укупно 81 бод.

  8. Центру за традицију и културу «ТЕНТ» за пројекат «Традиција и култура деце предшколског узраста», припада укупно 80,2 бода.

  9. Неформаланој групи Бокех – Вукашин Љуштина за пројекат Изложба фотографија «Троугх Тхе Гласс», припада укупно 78,2 бода.

  10. Удружењу грађана «Центар за грађанско деловање» за пројекат «Обреновачка плоча – компилација и документарни филм», припада укупно 77,8 бодова.

  11. Удружењу грађана «Студио Дуња» за пројекат «Школа традиционалног певања», припада укупно 77 бодова.

  12. Љубивоју Маричићу за пројекат «Израда уникатне монографије са пратећим ЦД-ом, старих грађевинских објеката на подручју општине», припада укупно 74,8 бодова.

  13. Удружењу мештана села Забрежје «Завичајно коло Забрежана» за пројекат «Забрешке новине», припада укупно 73,4 бода.

  14. Удружењу грађана «О2» за пројекат «Кад порастем бићу глумац», припада укупно 73,2 бода.

  15. Удружењу грађана «Шта хоћеш» за пројекат «Померимо планету», припада укупно 72,4 бода.

  16. Удружењу грађана «Развојни центар Ром» за пројекат «Роми у Обреновцу», припада укупно 72,4 бода.

  17. Бранку Милојевићу, бенд Буковски за пројекат Промоција албума «У диму» бенда Буковски, припада укупно 72 бода.

  18. Првој обреновачкој основној школи за пројекат «Вајарска радионица» припада укупно 71,2 бода.

  19. Удружењу грађана «Еко двориште» за пројекат «Здрава земља, здрави сви!», припада укупно 66,8 бодова.

  20. Производно услужном предузећу «Блажић тим» д.о.о. за пројекат «Уметност – стари занати», припада укупно 53,6 бодова.

На основу утврђене ранг листе Комисија предлаже да се средствима буџета градске општине Обреновац за 2011. годину финансирају само пројекти оцењени са више од 60 бодова те да се средства одобре за подносиоце пројеката од 1 до 19 утврђене ранг листе. Комисија такође предлаже да се носиоцима реализације пројеката од 1 до 19 утврђене ранг листе средства из буџета одобре у траженом износу или у умањеном износу у зависности од врсте спецификације трошкова и оцене њихове реалности.

ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2011. ГОДИНИ, СА ИЗНОСОМ СРЕДСТАВА

На основу Ранг листе из тачке III овог извештаја, Комисија предлаже Већу и председнику градске општине Обреновац да донесу одлуку о избору 19 пројеката из области културе, који ће се финансирати средствима буџета градске општине Обреновац у 2011. години са укупним износом од 2.939.751,35 динара.

Предлаже се да се носиоцима реализације пројеката од 1 до 19 одобре следећи појединачни износи:

  1. Основној школи «Посавски партизани» за пројекат «И лутке иду у школу», предлог је да се пројектом наведени износ од 218.171,35 динара, умањи за 10.000,00 динара од трошкова исхране за водитеље радионица и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 208.171,35 динара.

  2. Омладинском женском хору «Обреновачке девојке» за пројекат «Певај гласно!», предлог је да се пројектом наведени износ од 391.400,00 динара, умањи за 130.400,00 динара од средстава тражених за људске ресурсе и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 261.000,00 динара.

  3. Гимназији у Обреновцу, за пројекат «90 година постојања Гимназије у Обреновцу», предлог је да се пројектом наведени износ од 231.817,00 динара, умањи за 3.000,00 динара од комуникационих трошкова, 2.000,00 динара од рачуноводствених трошкова, 1.737,00 динара од трошкова банкарских услуга и 10.000,00 динара од трошкова за безалкохолна пића за учеснике представе и изложбе, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 215.080,00 динара.

  4. Радиодифузном предузећу «Радио Обреновац» д.о.о. за пројекат «Учионица», предлог је да се пројектом наведени износ од 295.000,00 динара, умањи за 50.000,00 динара од средстава за људске ресурсе и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 245.000,00 динара.

  5. Јавном предузећу СКЦ «Обреновац» за пројекат «Рекултура», предлог је да се пројектом наведени износ од 323.600,00 динара, умањи за 40.000,00 динара од средстава за маркетиншке трошкове и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 283.600,00 динара.

  6. Библиотеци «Влада Аксентијевић» Обреновац за пројекат Књижевна награда «Библиос», предлог је да се пројектом наведени износ од 120.000,00 динара, умањи за 20.000,00 динара од средстава за текуће трошкове и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 100.000,00 динара.

  7. Удружењу грађана «Снага оптимизма» за пројекат «Кажи ми кажи…», предлог је да се пројектом наведени износ од 265.000,00 динара умањи за 15.000,00 динара од хонорара стручног сарадника, за 75.000,00 динара од трошкова доласка писаца, (дневнице и путни трошкови за 6 уместо за 12 писаца), за 3.000,00 динара од трошкова евалуације и за 32.000,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у висини од 140.000,00 динара.

  8. Центру за традицију и културу «ТЕНТ» за пројекат «Традиција и култура деце предшколског узраста», предлог је да се пројектом наведени износ од 300.000,00 динара, умањи за 39.000,00 динара од средстава за људске ресурсе, за 50.000,00 динара од средстава тражених за трошкове организације и за 26.000,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 185.000,00 динара.

  9. Неформаланој групи Бокех – Вукашин Љуштина за пројекат Изложба фотографија «Троугх Тхе Гласс», предлог је да се пројектом наведени износ од 139.000,00 динара, умањи за 30.000,00 динара oд трошкова рамљења фотографија и за 2.000,00 динара од трошкова банкарских провизија и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 107.000,00 динара.

  1. Удружењу грађана «Центар за грађанско деловање» за пројекат «Обреновачка плоча – компилација и документарни филм», предлог је да се пројектом наведени износ од 296.280,00 динара умањи за 35.280,00 динара од трошкова финансијског менаџера пројекта, за 10.000,00 динара од трошкова менаџера пројекта, за 10.000,00 динара од трошкова израде ЦД компилације са омотом и дизајном, за 14.000,00 динара од трошкова изнајмљивања камере, за 10.000,00 динара од трошкова израде ДВД издања са омотом и дизајном, за 3.000,00 динара од трошкова дигиталне штампе и за 23.000,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 191.000,00 динара.

  2. Удружењу грађана «Студио Дуња» за пројекат «Школа традиционалног певања», предлог је да се пројектом наведени износ од 300.000,00 динара, умањи за 65.000,00 динара од тражених средстава за људске ресурсе, за 55.000,00 динара од трошкова пројектних активности и за 35.000,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 145.000,00 динара.

  3. Љубивоју Маричићу за пројекат «Израда уникатне монографије са пратећим ЦД-ом, старих грађевинских објеката на подручју општине», предлог је да се пројектом наведени износ од 150.000,00 динара, умањи за 65.000,00 динара од трошкова пројектних активности и да се за овај пројекта определе средства у укупном износу од 85.000,00 динара.

  4. Удружењу мештана села Забрежје «Завичајно коло Забрежана» за пројекат «Забрешке новине», предлог је да се пројектом наведени износ од 360.000,00 динара, умањи за 240.000,00 динара и да се за овај пројекат одобре средства за штампање 4 броја Забрешких новина у укупном износу од 120.000,00 динара.

  5. Удружењу грађана «О2» за пројекат «Кад порастем бићу глумац», предлог је да се пројектом наведени износ од 277.950,00 динара, умањи за 17.500,00 динара од трошкова за координатора пројектних активности, за 7.500,00 динара од трошкова за сценографа представе, за 7.500,00 динара од трошкова за костимографа представе, за 4.000,00 динара од трошкова за административно-обрачунског радника, књиговођу, за 7.500,00 динара од трошкова за сликарске боје-акрилик, за 750,00 динара за дрвене бојице, за 400,00 динара за четке за сликање-уже, за 1.000,00 динара за четке за сликање-шире, 7.200,00 динара за дрвене летвице за израду 3 штанда, за 18.000,00 динара за трошкове хране и пића, за 20.000,00 динара за сценске реквизите – традиционалне рукотворине и за 47.000,00 динара за текуће трошкове пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 139.600,00 динара.

  6. Удружењу грађана «Шта хоћеш» за пројекат «Померимо планету», предлог је да се пројектом наведени износ од 299.090,00 динара, умањи за 81.460,00 од средстава за људске ресурсе, за 53.630,00 динара од трошкова пројектних активности и за 14.000,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 150.000,00 динара.

  7. Удружењу грађана «Развојни центар Ром» за пројекат «Роми у Обреновцу», предлог је да се пројектом наведени износ од 237.100,00 динара, умањи за 13.300,00 динара од трошкова за програмског асистента, за 35.000,00 динара од трошкова урамљивања слика, за 70.000,00 динара од трошкова учесника, за 20.000,00 динара од трошкова за израду позивница и пропагандног материјала, за 10.000,00 динара од трошкова транспорта слика и опреме за изложбу, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 88.800,00 динара.

  8. Бранку Милојевићу, бенд Буковски за пројекат Промоција албума «У диму», предлог је да се пројектом наведени износ од 106.400,00 динара, умањи за 5.400,00 динара од трошкова за израду промо ЦД-а са омотом, за 9.000,00 динара од трошкова за израду музичког спота, за 5.000,00 динара од трошкова за дизајн омота за ЦД и за 2.000,00 динара од трошкова банковне провизије, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 85.000,00 динара.

  9. Првој обреновачкој основној школи за пројекат «Вајарска радионица», предлог је да се пројектом наведени износ од 111.500,00 динара, умањи за 20.000,00 динара од трошкова за ауторске хонораре, за 10.000,00 динара од трошкова за организаторске хонораре, за 7.000,00 динара од пратећих трошкова реализације пројекта и да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 74.500,00 динара.

  10. Удружењу грађана «Еко двориште» за пројекат «Здрава земља, здрави сви!», предлог је да се пројектом наведени износ од 268.693,00 динара, умањи за 27.000,00 динара од трошкова дневница за пројектни тим, за 6.000,00 динара од трошкова за књиговодствене услуге, за 22.000,00 динара од трошкова за израду и штампу едукативне брошуре –бојанке за децу, за 5.000,00 динара од трошкова за набавку додатних реквизита, за 42.840,00 динара од трошкова за послужење (сок, кафа) учесницима у пројекту и за 49.853,00 динара од текућих трошкова пројекта, те да се за овај пројекат определе средства у укупном износу од 116.000,00 динара.

За пројекат Производно услужног предузећа «Блажић тим» д.о.о. – «Уметност – стари занати», Комисија предлаже да се не одобре средства за финансирање пројекта из разлога наведених у ранг листи из тачке III овог извештаја јер је због недовољног квалитета и нереалних трошкова, оцењен са укупно 53,6 бодова, због чега градска општина нема интерес да се исти финансира средствима из буџета.

По разматрању предлога Комисије, а на основу сагласности Већа градске општине, председник градске општине донеће одлуку о избору пројеката који ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац у 2011. години, у складу са предложеном Ранг листом за 19 пројеката, чија је укупна вредност 2.939.751,35 динара Одлуку је потребно доставити учесницима јавног конкурса и објавити на исти начин на који је објављен јавни конкурс.

На основу Одлуке из првог става ове тачке председник градске општине закључиће уговоре о финансирању пројеката из области културе средствима буџета градске општине у 2011. години у року од 15 дана од дана доношења Одлуке.

Сви подносиоци пројкта којима буду опредељена средства из буџета градске општине Обреновац, по овом конкурсу, су дужни да на обрасцима који ће бити приложени уз Уговор, достављају наративне и финансијске месечне извештаје ( у року од 7 дана по истеку месеца ) и завршни извештај (након реализације пројекта, најкасније у року од 15 дана).