Данас је Штаб за ванредне ситуације на територији општине Обреновац, донео одлуку да се 27. септембра на дан верског празника Воздизање Часног Крста, у народу познатог као Крстовдан, не одржи традиционални Обреновачки вашар, а све у циљу обезбеђивања предуслова за спречавање, сузбијање и гашење епидемије вируса Covid-19.

Штаб за ванредне ситуације на територији општине Обреновац, имајући у виду ситуацију у вези са вирусом корона, као и мере које је прописала Влада Републике Србије, уз прибављено мишљење Стручно оперативног тима за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи на територији општине Обреновац, донео је одлуку да се ове календарске године не одржи вашар, традиционална манифестација.

Наиме, у питању је манифестација која би окупила велики брoј људи, како излагача, тако и посетилаца који долазе из свих градова и крајева, па како би се спречило евентуално ширење инфекције и како би се испоштовале прописане мере епидемиолога и Владе Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да ове године изостане одржавање  манифестације познате као Крстовдански вашар.