Данас је кроз општину Обреновац прошао караван бициклиста из светских земаља. Овога пута, општина Обреновац била је домаћин првог пролазног циља бициклистичке трке Београд-Бањалука. Обреновац постаје бициклистички центар за професионалне возаче, али и за рекреативце. У протеклом периоду урађено је више од 10 километара бициклистичких стаза. Представници Градске општине Обреновац дочекали су бициклисте на пролазном циљу.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић објаснио је значај који има 14. међународна бициклистичка трка Београд – Бањалука.

– Ово је велики понос за Обреновац и за све наше суграђане, јер је ова трка веома важна и немерљив је значај развоја бициклизма када је у питању Србија, али и Обреновац. Обреновац је познат као град спорта и као неко ко се труди да изгради инфраструктуру неопходну за развој бициклизма, али и за развој свих осталих спортова. У будућим годинама, настојаћемо да пружимо свој максимум и обезбедимо што је моуће боље услове за развој свих спортова, како за рекреативце, тако и за професионалне такмичаре – истакао је Станковић и додао да ће у наредном периоду, када су у питању улагања у развој спорта, општина Обреновац ставити фокус на пројекте који се односе на развој омладинских спортова.

У једном тренутку, кроз општину Обреновац проћи ће велики број странаца из различитих делова света, који ће имати прилику да уоче неке од туристичких потенцијала ове општине.

– Централни део општине Обреновац засијао је новим сјајем, варошко купатило обезбедило би фантастичан угођај за све посетиоце, такође уређена Цевка и базени, као и спортско рекреативни центар у излетишту Забран са новоизграђеним Авантура парком и стеном за пењање, бициклистичким стазама и трим стазом учинили би боравак у Обреновцу пријатним – навео је Станковић.