Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић и члан Општинског већа задужен за образовање Новица Филиповац посетили су данас ОШ “Дучан Полексић” у Грабовцу која има пет подручних одељења Доњи крај Грабовца, Дрен, Орашац, Вукићевица и Љубинић, као и ОШ “Јован Јовановић Змај”.

– Нисам сигуран колико житељи Обреновца знају да школе у месним заједницама имају своја подручна одељења. На пример у Грабовцу се често заборави Дрен, Орашац, Љубинић и Вукићевица, а о свим тим мањим школама треба водити рачуна. Централна грабовачка школа сада има потпуно другачији изглед и претпостављам да ћемо тако сачувати ученике и у следећим уписним годинама. Ништа мање није важно то што се дешава и у другим школама. На пример у школи у Љубинићу још 2006. године урађени су кров и столарија, али су други радови остали недовршени. Након крова и столарије, урађени су и тоалети, комплетна расвета, видео-надзор и подови. Сада је школа у Љубинићу прави пример како би требало да изгледају и друге школе, а ми ћемо се потрудити да све обреновачке подручне школе личе на ову школу – рекао је председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић.

 

У наредном периоду предвиђени су и радови у матичним школама “Живојин Перић” у Стублинама, у ОШ “14. октобар” у Баричу, али и у Малој Моштаници. Ту ће се урадити комлетна унутрашња столарија. И ОШ “Посавски партизани” имаће нову столарију док ће се мањи радови обавити и у ОШ “Јефимија”. У основној школи у Дражевцу биће завршена фискултурна сала.

До сада је за радове у ОШ “Јован Јовановић Змај” уложено скоро два милиона динара.

– У овој школи је био проблем са санитарним чворовима, али то је сада регулисано. У оквиру ових инвестиција урађене су и две канцеларије као и стоматолошка амбуланта. На спрату је направљен и нови тоалет за ученике – рекао је члан Општинског већа задужен за образовање Новица Филиповац.

За наредни период предвиђена је нова столарија на спрату где су учионице за осмаке као и подови који су прилично оштећени. Школа “Љубомир Аћимовић”, у оквиру јавне набавке, добиће нова врата.