Караван бициклиста из светских земаља проћи ће у петак, 4 септембра кроз центар општине Обреновац. Општина Обреновац, 14. пут дочекаће бициклисте из целог света. Поводом бициклистичке трке, у Београду је одржана конференција за новинаре, а подршку бициклистима пружило је и Министарство спорта.

Министар спорта Вања Удовичић овим поводом, рекао је да му је драгу што се традиција наставља и што ће Србија имати прилику да покаже све туристичке капацитете којима располаже, али и да укаже на чињеницу да је земља спорта.

– Драго ми је, што бициклизам показује своју снагу и одлучност да едукативно утиче на најмлађе, али и на све нас, као и што традиција дуга 60 година и даље живи у свима нама – навео је Удовичић.

Обреновац постаје бициклистички центар за професионалне возаче, али и за рекреативце. У Обреновцу је у протеклом периоду урађено више од 10 километара бициклистичких стаза.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић указао је на велику част коју има Обреновац, што ће дочекати бициклисте.

– Мени је заиста велико задовољство, што сте нам дали прилику и поверење да будемо један од пролазних циљева на овој великој трци, а ми ћемо се као домаћини достојно понети према свим учесницима ове трке – истакао је Чучковић.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић истакао је да је владало велико интересовање за трку, те да се пријавио већи број бициклистичких екипа.

– Имаћемо између 140 и 150 такмичара из 20 европских и светских земаља, с обзиром да су се пријавили учесници из Кине и Америке. Пожелео бих срећу свима, а најбољи нека победи на овој манифестацији – закључио је Бановић.

Најављено је да ће се возити у 3 етапе и да ће бициклисти овом приликом проћи кроз 11 градова Србије и Републике Српске.