У току су грађевински радови на изградњи секундарне водоводне мреже у месној заједници Пироман – Бровић. Дужина водоводне мреже је око 3,6 километара, а вредност радова је око 37 милиона динара, док је очекивани рок за извођење грађевинских радова 150 дана. Након изградње водоводне мреже велики број домаћинстава са територије општине Обреновац, из месних заједница Пироман, Бровић и Стублине, решиће вишедеценијски проблем снабдевања водом. Радове на изградњи водоводне мреже обишли су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац Бранко Матић.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова позвао је све грађане месних заједница Пироман и Бровић, да припреме неопходну документацију за добијање прикључака на мрежу за водоснабдевање.

– Овом приликом позивам све мештане насеља Пироман и Бровић, чија су домаћинства смештена дуж Ваљевског пута, да поднесу документацију Јавном комуналном предузећу ”Водовод и канализација”, с обзиром да ће у наредних месец дана бити окончана изградња вода, те да ће овај крај добити здраву и питку воду. Такође, желим да обавестим мештане Бровића, Пиромана и Трстенице да ће за 7 дана бити расписан тендер за пројектовање система водоснабдевања комплетног насеља Трстеница и свих бочних сокака у Бровићу и Пироману, такозваних секундарних прикључака, за становништво чија домаћинства нису на главном путу – рекао је Чучковић и најавио почетак изградње цевовода у месној заједници стублине, од надвожњака до центра ове месне заједнице.

Матић је истакао да грађевински радови теку предвиђеном динамиком, па ће и започети посао бити завршен у предвиђеним роковима.

– До сада је одрађено више од 2/3 посла, већих проблема током изградње није било, па се надамо да ће грађани на време почети да подносе потребну документацију за добијање прикључака – ракао је Матић и најавио радове на пројектовању дела нове водоводне мреже, као и целокупне реконструкције мреже водоснабдевања на простору месне заједнице Велико Поље.

Влада Вићентић, председник Савета месне заједнице Трстеница истакао је да су услед ситуације изазване корона вирусом, грађани овог дела општине сумњали у наставак радова на изградњи водоводне мреже, међутим радови су у току, што како он каже говори о озбиљности управе Градске општине Обреновац и настојањима да се комплетна територија општине покрије водоводном мрежом.

Александар Бакић, члан Савета месне заједнице Пироман истакао је значај изградње водоводне мреже у овом делу општине и искористио прилику, да позове све грађане месне заједнице Пироман да почну са прикупљањем потребне документације за добијање прикључака на мрежу водоснабдевања.