У току су грађевински радови на реконструкцији  тротоара дуж Обреновачког пута. Радови су започети у јуну, а према речима надлежних, изградњом тротоара безбедност свих учесника у саобраћају биће подигнута на виши ниво. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац.

Приликом обиласка грађевинских радова, Милош Станојевић, члан Већа општине Обреновац истакао је да ће уређењем зоне тротоара, Барич попримити лепши изглед.

– Становници Барича су сведоци чињенице, да месна заједница Барич добија нови изглед. Изградњом тротоара безбедност свих учесника у саобраћају, посебно пешака, биће подигнута на виши ниво, међутим овај крај Барича добиће потпуно нов изглед какав смо дуго чекали. Бехатон плоче које су раније постојале на овом тротоару биле су у лошем стању, па ће постављањем нових плоча овај крај добити лепши изглед – поручио је Станојевић.

– Након изградње овог тротоара, у плану су радови на изградњи тротоара дуж Обреновачког пута ка насељу Виногради – рекао је Станојевић и подсетио да ће се у наредном периоду, грађевинске машине задржати на простору месне заједнице Барич, те да ће бити изграђени нови тротоари на фреквентнијим улицама ове месне заједнице.

Бранко Мрђа, председник Савета месне заједнице Барич истакао је задовољство свих грађана овог дела општине Обреновац, грађевинским радовима који су у току.

– Пројекат на који су више деценија чекали мештани Барича, приводи се крају. Након већег броја упућених захтева и молби, овај тротоар биће завршен – рекао је Мрђа.