Некадашња зграда ПКБ-а поново се нашла у власништву државе и као што је претходно најављено у овом објекту, након неопходне адаптације, биће смештене пословне канцеларије Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац. У току су припреме за грађевинске радове, који ће уследити након расписане јавне набавке. Припремне радове обишли су представници општине Обреновац.

Борис Ивковић, директор ЈКП Топловод Обреновац указао је на бројне бенефите које ће овом јавном предузећу донети управо изградња новог пословног објекта.

– На задовољство свих Обреновчана, објекат који је био понос Обреновца враћа се у власништво државе. Дирекција Топловода купила је зграду ПКБ-а, а у наредних неколико дана планирано је расписивање јавног позива за извођење радова, будући да је комплетна пројектна документација спремна – рекао је Ивковић и додао да ће изградња нове пословне зграде Топловода допринети још већој ефикасности пружања услуга овог јавног предузећа.

Све услуге Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац, грађанима ће бити доступне у службеним просторијама једне зграде.

–  У приземном делу објекта биће смештене благајне, наплатни центар за сва наша јавна предузећа, па ће грађани који буду плаћали услуге грејања, паркинг сервиса и слично имати могућност плаћања на уплатном месу у новој згради. Дакле, служба за диспечерско праћење грејања, служба за рекламације, пријаве за нове прикључке и стручне службе пројектовања, економска служба, појектни биро, служба која врши контролу конзума током сезоне и све оно што радимо, сада ће бити смештено под једним кровом – објаснио је Ивковић

Тренутно су у току припремни радови, тачније радови које је потребно обавити пре почетка саме реконструкције и санације објекта.

– Стручне службе Топловода већ раде на припремама, у току је санација секундарног вода, провера унутрашњих инсталација, као и замена радијаторских тела, где је то неопходно – навео је Ивковић.

Приликом обиласка радова, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да ће заједнички рад стручних служби Топловода, а који ће бити омогућен изградњом нових пословних канцеларија, олакшати сам процес рада, посебно када је реч о раду на пројекту изградње Треће магистрале.

Планирано је да радови на изградњи и адаптацији нове пословне зграде Топловода буду завршени до краја текуће године, међутим према речима надлежних из овог предузећа, радови би могли бити окончани и пре постављених рокова.