Захваљујући Градској општини Обреновац, Јавном предузећу Спортско-културни центар ”Обреновац”, Јавном предузећу за заштиту и унапређење животне средине и Фондацији Ана и Владе Дивац, данас је на простору Арборетума отворена Ликовна колонија која ће трајати до суботе, 22. августа. На Ликовној колонији учешће ће узети 15 уметника из општине Обреновац. Током ове Ликовне колоније биће организоване ликовне радионице у којима ће учествовати деца из основних школа.

Иван Јегоровић, директор ЈП СКЦ ”Обреновац” истакао је да се надлежни у овом предузећу труде да приликом организације разноврсних догађаја, покажу да општина Обреновац има велики број уметника из различитих области.

– Након 5 година, Ликовна колонија је прошле године обновљена и била је врло успешна. Потрудили смо се да поред свих новонасталих околности, и ове године као и протекле организујемо Ликовну колонију.  На овој Ликовној колонији учешће је узело 15 академских сликара са територије општине Обреновац, а епилог свега биће сјајне слике наших уметника, као што је то био случај и прошле године. Оно што је разлика у односу на прошлу годину је што ћемо сада имати и професоре ликовне културе, који ће такође сликати – навео је Јегоровић.

Ивана Гаврић из Јавног предузећа Спортско-културни центар Обреновац најавила је да ће наредних дана бити одржане 2 радионице.

– Током ових дана, имаћемо 2 радионице, једна је посвећена акварелима, а пре тога биће организована радионица која ће се бавити рециклажом папира и од отпадног папира, правићемо нови папир на коме ће учесници радионица сликати аквареле – рекла је она.

Према њеним речима и поред неповољне епидемиолошке ситуације, с обзиром да се активности организују на отвореном, суграђани ће моћи да посете уметнике и погледају њихове радове.

Специфичност овогодишње Ликовне колоније је што су учесници углавном професори ликовне културе, а неки од њих су и добитници многобројних признања у области ликовне уметности.

Горан Десанчић, наставник ликовног истакао је да због свих обавеза које су део професије наставника, они нису у могућности да организују време које би било посвећено стваралаштву.

По завршетку Ликовне колоније у Галерији СКЦ-а биће изложени сви радови учесника. Након тога, идеја је да ови радови буду поклоњени Градској општини Обреновац, ЈП СКЦ ”Обреновац”  и ЈП за заштиту и унапређење животне средине.