Са ширењем пословних активности Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац, ради се на побољшању услова рада запослених у овом предузећу. Наиме, пословни амбијент биће подигнут на виши ниво, у наредном периоду радиће се на унапређивању услова рада запослених, као и услуга овог јавног предузећа. У току је изградња новог пословног објекта у коме ће бити смештене радне канцеларије Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”. Грађевинске радове на изградњи нове пословне зграде обишли су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац Бранко Матић.

Матић је истакао да се у протеклом периоду радило на обнови неопходних средстава за рад, међутим како он каже запосленима у овом предузећу неопходан је нови радни простор, где ће бити отворене могућности за ефикасније пословање.

– У протекле 4 године, набавили смо нову опрему и возила која су нам потребна како би ефикасније обављали посао. Сада смо прешли на другу фазу, која подразумева изградњу новог пословног објекта за запослене, будући да један део наших запослених ради у заиста неусловним просторијама, са великим бројем људи –  навео је Матић.

Он је овом приликом истакао, да је вредност инвестиције 6 милиона динара, а постављени рок за извођење радова 4 месеца.

–  Надамо се да ће овај објекат, на задовољство наших запослених и грађана, врло брзо бити пуштен у функцију – закључио је Матић

Предраг Јовановић, члан Већа општине Обреновац  истакао је да су у протеклом периоду, из буџета општине, издвојена значајна финансијска средства за обнову механизације и опреме потребене за рад јавних предузећа. Међутим, како је рекао, Градска општина Обреновац у наредне 4 године инсистираће на финансирању пројеката обнове и изградње нових пословних објеката јавних предузећа са територије општине Обреновац.

– У периоду од 2016. до 2020. године Градска општина Обреновац ставила је акценат на обнову јавних предузећа, пре свега обнову машина, опреме, механизације.  У протекле 4 године, за потребе  Јавног комуналног предузећа, као највећег система на простору општине Обреновац потрошено је 275 милиона динара и то за куповину нове опреме и машина, у Водоводу износ финансијских средстава уложених за обновву опреме износио је 45 милиона, у Јавно предузеће за изградњу, усмерена су средства у вредности од 30 милиона, док је за Топловод издвојено 25 милиона динара. Када се све ово сабере, вредност финансијских средстава уложених у јавна предузећа општине Обреновац износи 375 милиона динара, или 3,2 милиона еура. Како би лакше схватили колико је одвајано за јавна предузећа у протеклом периоду, овај износ средстава можемо поделити са 4, па бисмо у том случају добили рачуницу која говори да је на годишњем нивоу у протеклом периоду утрошено 800 хиљада еура за обнову опреме јавних предузећа. Резултат се види, само онај ко није довољно искрен неће рећи да је данас Обреновац лепши и уређенији него што је био било када. Топловод и Водовод као системи функционишу беспрекорно. Кварови се дешавају, али радимо на отклањању истих и обнови мреже коју нико више од 30 година није радио – објаснио је Јовановић.

Јовановић је истакао да је основни циљ да се у наредном периоду обезбеде пословни простори за сва јавна предузећа, чије су службе смештене у закупљеним канцеларијским просторима.

– Заиста сам срећан и поносан, што је прошле недеље Топловод постао власних некадашње зграде ПКБ-а. У току је поступак, ради се пројекат комплетне реконструкције, па ако се посао буде одвијао по плану, до нове године, радници Топловода моћи ће да уђу у новоизграђен модеран простор. Пословни план и наш циљ је да сва јавна предузећа у наредном периоду буду смештена у просторе над којима она имају власништво, како би се избегли трошкови око плаћања закупа, што ће представљати озбиљну уштеду како јавних предузећа, тако и општине Обреновац.

Он је овом приликом подсетио на зграду Дома војске и најавио њену реконструкцију.

– Дом војске, попут зграде ПКБ-а део је историје општине Обреновац, па искрено верујемо да ћемо у сараднњи са ”Електропривредом Србије” и уз помоћ директора Милорада Грчића, успети да и овај објекат вратимо Обреновчанима и да га реконструишемо – рекао је Јовановић.