У току су радови на изградњи секундарне топловодне мреже на простору насеља Музичка колонија. Домаћинства из овог дела општине након вишедеценијског ишчекивања добиће могућност прикључења на систем даљинског грејања. Надлежни најављују наставак радова на изградњи топловода у овом насељу, па се очекује да у наредне две године сва домаћинства са овог простора постану део система топловода. Радове на изградњи топловодне мреже обишли су представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац Борис Ивковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова истакао је, да је ширење топловодне мреже на простору насеља Музичка колонија историјски подухват општине Обреновац.

– Нико осим Градске општине Обреновац и становника овде који прикључују своја домаћинства на систем даљинског грејања, током августа не размишља о грејној сезони. Ширење топловодне мреже на простору насеља Музичка колонија је историјски подухват, будући да су становници овог дела општине чекали 50 година на централно грејање. Мислим да ће на овај начин, квалитет живота у ромским насељима бити подигнут на виши ниво – рекао је Чучковић.

Он је овом приликом подсетио на изградњу топловодне мреже широм општине Обреновац.

– Паралелно са овим грађевинским радовима, ради се на изградњи топловодне мреже у месној заједници Бело Поље, у делу који до сада није био покривен топловодом. Становници овог дела општине од новембра, када буду дошли хладни дани, моћи ће да уживају у комфору који до сада нису имали. Ово су огромна улагања за нашу општину. Ова тачка на Шабачком путу је место где ће се спојити нова цев са постојећим топловодним системом. Трећа магистрала ће управо преко ових ливада доћи до овог места, па ћемо 2021. године бити највеће енергетско градилиште у Србији – рекао је Чучковић и додао да ће изградња нове топловодне цеви у будућности обезбедити централно грејање домаћинствима која нису прикључена на систем даљинског грејања из месних заједница Звечка, Уовци, Кртинска, насеља Шљивице, делова насеља Дудови, као и домаћинствима са Шабачког и Ваљевског пута, али како он каже поред обезбеђивања већег простора за прикључење на топловодну мрежу, изградњом ове цеви, квалитет грејања на простору општине Обреновац биће унапређен.

Милорад  Јанковић, заменик председника Скупштине општине Обреновац најавио је, да је у плану изградња топловодне мреже која ће омогућити прикључке на систем централног грејања за сва домаћинства која се налазе на простору овог насеља.

Ивковић је истакао да је прикључење на систем даљинског грејања за многобројна домаћинства велика срећа.

–  Радови су почели пре 45 дана, а очекује се да буду завршени за 20 дана. Она домаћинства која поседују неопходну документацију за добијање прикључака, биће у систему топловода већ првог дана грејне сезоне – навео је Ивковић.

Он је овом приликом апеловао на грађане да брину о својој имовини, да решавају спорне документације, будући да је то један од услова да Градска општина на ефикасан начин улаже у инфраструктуру.