Градска општина Обреновац и Комисија за безбедност у саобраћају настављају са спровођењем акција које би омогућиле повећан ниво безбедности у саобраћају. Наиме, Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и одељењем саобраћајне полиције општине Обреновац организовала је акцију поделе кацига возачима мотоцикала. Градска општина Обреновац је 30. јуна расписала Јавни позив за подношење пријава за доделу кацига возачима мопеда и мотоцикала регистрованих за управљање у јавном саобраћају. Пријаве на овај позив могли су поднети возачи мопеда или мотоцикала регистрованих за управљање у јавном саобраћају, који имају пребивалиште на територији општине Обреновац. Подносиоци пријаве морали су поседовати важећу возачку дозволу категорије А, А1, А2 или Ам. Заинтересовни су могли поднети пријаве до 8. јула текуће године. Путем ове акције додељена је 21 кацига возачима мотоцикала или мопеда.

Према речима Мирка Вранешевића, председника Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац акција поделе кацига имала је за циљ пре свега скретање пажње свим учесницима у саобраћају на то да приликом преусмеравања, промене правца кретања добро осмотре ситуацију на путу, будући да је то од изузетног значаја за безбедност свих учесника у саобраћају.

– Возачи мотоцикала сматрају се најугроженијим групама које учествују у саобраћају. Повреде које мотоциклисти задобијају приликом саобраћајних незгода углавном су тешке телесне повреде, а врло често се дешава да ове повреде буду и фаталне. Прошле године имали смо случај, где је млада особа из Обреновца возећи се на мотору изгубила живот – рекао је Вранешевић.

Он је истакао, да расположиви подаци говоре да се у последње 4 године број регистрованих мотоцикала на подручју општине Обреновац готово удвостручио.

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у протекле 4 године спроводила је различите акције како би безбедност свих учесника у саобраћају био подигнут на виши ниво.

– На захтеве Савета месних заједница, као и наших суграђана  поправили смо преко 116 лежећих полицајаца, тамо где је било потребе уградили смо нове. Такође, уграђено је 13 радар доплера и комплетно су уређене све зоне школа које нису биле адекватно обележене, изграђен је велики број тротоара чиме смо пешаке на неки начин заштитили и омогућили им да безбедно учествују у саобраћају – навео је Вранешевић.