У току су радови на аутопуту, на делу код Мислођина. На овој путној деоници биће постављени изолатори звука који ће у значајној мери смањити ниво буке у овом делу општине. Радове је обишао председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Мирко Вранешевић.

На основу молбе коју су упутили грађани месне заједнице Мислођин, Градска општина Обреновац у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обезбедила је изолаторе звука за део аутопута са којег је долазила бука.

– Захваљујући иницијативама Градске општине Обреновац и пре свега великом разумевању на које смо наишли у Министарству саобраћаја и инфраструктуре, на овој деоници  биће урађени изолатори звука. Звучна изолација није нова појава на нашим путевима. Возила која пролазе аутопутем стварају буку од 80 децибела, међутим према званичним прописима дозвољено је да током  дана највећа бука кроз насељено место достигне највише 60 децибела – истакао је Вранешевић.

Грађани месне заједнице Мислођин и Барич упутили су молбу Градској општини Обреновац да се на овој деоници уради пешачко-бициклистичка стаза.

– Помоћни пут који је коришћен док су трајали радови на изградњи аутопута ”Милош Велики” у наредном периоду добиће пешачку пасарелу – навео је Вранешевић.

Он је навео да је сада готово немогуће проћи овим надвожњаком бициклом или пешице, а многобројни грађани имају велику потребу за овом деоницом и другим начинима доласка до одреднице.

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац наставља да ради у интересу свих грађана Обреновца, па се према речима Вранешевића у наредном периоду очекује наставак акције реконструкције тротоара, пешачких и бициклистичких стаза.