Новоуређено излетиште ,,Перило” на Забрежју отворено је данас. Уређена је нова плажа на којој су постављене љежаљке, а околина је обогаћена новим клупама и мобилијарима.

Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине, Светозар Андрић подсетио је да су радови на уређењу овог излетишта започети у мају.

-Драго нам је да смо испунили идеју мештана и да нисмо много одступали од онога што је природа оставила овде. Поставили смо ситан песак, нове љежаљке, мобилијар са настрешицама као на Забрану. Плажу смо оградили како возила не би улазила на овај простор. Због великог водостаја Саве радови су мало успорени, али имамо још више од месец дана лета и грађани ће моћи да уживају на новом излетишту – додао је Андрић и најавио да ће Јавно предузеће за унапређење и заштиту животне средине преузети бригу о овом простору.

Следеће године у плану је да се ради и приобаљно подручје, односно сам улазак у реку Саву, како би се купачима боравак додатно употпунио.

Овај део урађен је за све клинце и мештане Обреновца. Драго нам је да је наша иницијатива препозната и да је овај део Забрежја сада лепши и уређенији – казала је Радмила Рељановић испред Савета МЗ Забрежје.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац рекао је да ће ограђени простор у наредном периоду користити искључиво малишани.

-Апелујем на пецароше да овај део не користе више за пецање. Удице, најлони могу повредити децу. Ово је прилика да из замолимо, Сава је огромна и на Забрежју постоји велики број места на којем могу пецати. Десни део је предвиђен за њих и на њихов захтев урадићемо прилазни пут са саме долме – истакао је Блажић и захвалио се свим мештанима који су и у претходном периоду чували и сређивали овај простор.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је отварање Авантура парка за наредну суботу.

-Обреновчани данас могу видети да поред Забрана ми заиста имамо бисере на нашим обалама Саве и Колубаре. Прелепе су историјске плаже на које долазе мештани и у Уровцима, Скели, Баричкој Ади. Наша улагања заједно са месним заједницама биће усмерена да уредимо просторе који се могу користити током лета. Осмог августа отварамо Авантура парк у Забрану. У једном моменту осам малишана може да борави у парку, тако да ћемо епидемиолошке мере испоштовати. Радујемо се следећем викенду и нашем новом бисеру – додао је Чучковић.