Јавно комунално предузеће ”Обреновац” спроводи редовну акцију кошења јавних зелених површина на територији општине Обреновац. Према речима надлежних из овог предузећа, у протеклом периоду покошене су зелене површине у насељима Сава, Гај 1 и Гај 2, док је тренутно у току акција кошења у насељима Ројковац и Тополице.

Маријана Џомбић-Којић из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” овом приликом замолила је грађане Обреновца за стрпљење и навела да ће све зелене површине које су предвиђене за кошење, у наредном периоду бити покошене.

Наиме, актуелни временски услови који нису карактеристични за ово доба године, погодују развоју вегетације, међутим према речима надлежних из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, службе су на терену и спроводе акцију редовног уређења зелених површина.

У току је други круг акције кошења зелених површина на гробљима широм општине Обреновац.

– Тренутно се споводи акција кошења на гробљу у месној заједници Барич, након чега се планира кошење зелених површина на гробљу у месној заједници Мислођин – навела је Џомбић-Којић.

Јавно комунално предузеће ”Обреновац” ових дана ради на свим редовним активностима.

– Такође, тренутно су актуелни послови на заливању цвећа које је посађено током ове и претходних година, затим ради се на уређењу парка, као и на окопавању и орезивању шибља у свим месним заједницама – истакла је Џомбић-Којић.