Градска општина Обреновац је у претходној години значајно унапредила пружање услуга грађанима, а томе је је допринело и увођење стандарда за квалитет који општина поседује од децембра 2010. године.

У Градској општини Обреновац је 2. децембра извршена контролна провера за стандард квалитета ISO 9001:2008. Проверу су извршили сертификовани проверивачи ТUV SUD.

Провером је констатовано да је Градска општина Обреновац значајно побољшала и унапредила систем пружања услуга грађанима. У потпуности се примењују утврђени циљеви и политика квалитета. Ажурирана је унапређена основна документација система квалитета: пословник квалитета, процедуре, обрасци, листе записа. У изради наведене  документације система квалитета  најзначајнији део посла обавио је Тим за квалитет именован од стране начелника Управе.

У Извештају о провери ТUV SUD-a констатује се да Градска општина Обреновац „примењује, одржава и развија систем управљања квалитетом у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2008.”. У Извештају је наведен одређен број препорука које за општину представљају прилику за додатно побољшавање ефикасности система управљања квалитетом.